Härliga helg!

Fredag idag då. Dagen har varit jätte bra. Jollan och jag kom upp skapligt efter en halvtråkig natt. Jollan stör sig riktigt mycket på tand nr 2 som är på väg upp. Så igår blev det en suppis innan hon somnade så hon kunde slappna av lite.

Men vi begav oss till stan för att träffa syskonen och sedan fira mamma lite. Morsdag fast lite innan för på söndag så ska vi fira Mattis oxå som fyller hela 18 år den 2 juni.

Mamma fick en hårklippning hos Micka och sen fick hon även håret lockat. Det blev samma frissa som jag:)
Åh du blev super fin mamma.



Jollan fick en jätte fin keps av mig idag. Cissi den va jätte söt och du sjunger inte Joel bitar en gång till:(
Jollan har ju så litet huvud så det kanske ser lite roligt ut, men solen är jobbig och en keps behövs så vad fasen.
Jag skulle även köpa ett par fina sommar skor men hitta inga bra så det får jag kolla vidare på:)

Efter en heldag på stan med en del av familjen så blev det att åka och hämta Danne som jobbade till klockan sex. Sen så bar det iväg igen till Cissi & Kalle för lite grillning.
Vi hade köpt så vi gjorde grillspett med egengjord klyftpotatis och massa goda såser och sallad.



Nu har vi kommit hem och ska nog snart gå å ta en lur för Danne jobbar imorrn och på söndag. Tråkigt:(.
Fast imorrn har jag lite att göra. Ska vara med på en möhippa och göra det lite mysigt för bruden, rå om henne helt enkelt:)
Sen så ska jag hämta Chico som ska sova hos oss för mamma och dom har gårds fest så det blir så jobbigt för honom att höra dom men inte få vara med för det är ju fler hundar. Men jag älskar när Chico kommer hit, det blir inte av så ofta så det är mysigt. Danne är ju allergisk mot dom flesta djur men som tur går det bra bra Chicolino.
Bästa vovven i hela världen:)





Nu piper tjejen lite ska ge henne lite välling sen ska vi sova.

Godnatt!

så trött idag!

Ja idag är jag verkligen trött. Jollan har sovit bra som vanligt, fast hon ville upp till oss redan vid tre inatt men då åt hon sen somna hon igen. Vi vaknade sedan vid halv åtta tror jag. Jag hade verkligen grus i ögonen. Jollan var super pigg så hon ville inte sova mer. Tur så tog Danne över efter ett tag, så jävla trött. Vissa dagar är man det helt enketl.

Hårklippningen blev jätte bra tycker jag, mycket nöjd. När hon hade klippt mig så locka hon oxå så det blev super fint.
Tråkigt bara att jag inte hade sminkat mig för då blir det ju mycket finare.



Jollan var ute hos mamma sålänge för hon var så " Jollan sugen ". Danne var ju sjuk så lika bra att hålla sig borta lite så han fick vila.
Hos mormor gick det lika bra som alltid, Jollan sköter sig bra:)


Jag vill oxå vara med å data moster:)


Jobbigt att busa med mormor, man blir ju helt slut:)

Idag ska vi visst iväg och kolla på bil. Danne ville att vi skulle åka till några affärer, har ingen aning om vilka men det blir säkert bra. Allt blir bättre än den vi har. Just nu är det inga större fel, förutom massa rost som ska fixas nästa vecka så det kommer väl gå på en del för vi måste svettsa. Men efter det så ska det nog inte vara några problem att sälja den. Fast man får väl inte super mycket pengar eftersom den låter lite lustigt. Det jätte stora felet som vi fick laga för ett år sen gick ju inte att fixa helt för det skulla kosta över 30 000 kronor. Så vi gjorde inte riktigt allt men ändå har man lagt närmre 30 000 för bilen.
Nästa bil hoppas jag på mer tur.
Jag har kört sönder många bilar men den här hann vi knappt röra innan den rasa samman.
Hoppas på ett bättre köp nu till semestern.

Nu tittar visst huvudverken fram ska gå å ta nåt att äta tror jag.

Puss på er!


Tråkig blåst!

Ja idag så vet jag inte vad man ska hitta på. Vid halv fyra ska jag åka in till stan och klippa mig iaf hos Micka. Det var nästan ett år sen jag klippte mig hos frissan. Har fixat och donat lite själv det kommer nog Micka gilla idag:).
Men måste göra nåt åt mitt hår nu. Har ju tappat så sjukt mycket, jag börjar nästan gråta när jag duschar eller kammar håret  dom toffsarna jag har i handen är inte att leka med:(.
Hoppas att det vänder snart. Men blir nog att göra lite slingor i håret oxå, har ju varit mörk ett tag nu så lika bra att bli lite ljusare till sommaren.



Igår så blev det att åka in till stan en sväng och möta Cissi för hon var så sugen på Bosses.
Men vi blev hungriga istället så vi åt en bit och sen tog vi en runda på stan för att kolla på morsdagspresent. Regnet kom såklart så stackars Cissi fick inte sin Bosses den här gången heller. Nästa gång lovar jag att du ska få glass:)
Det blev ju såklart att köpa något fint till lilltjejen, en rosa och vitrandig klänning med vita tajts till. Super sött. Sen så fick hon lite nya skedar som hon kan äta med. Jollan är ju så duktig hon äter redan själv jätte mycket. Det tar sin tid och hon har mat överallt men hon gillar det så självklart ska hon äta själv:)

På vägen hem från stan så plocka vi upp Lovisa så hon kunde följa med hem en sväng. Lovisa var riktigt poppis hos Jollan, hon skrattade hela tiden. Får se om hon dyker upp nån dag nästa vecka oxå för då skulle lilltjejen bli glad och jag med såklart:).



Danne är hemma från jobbet idag, stackarn mår inte alls bra. Igår jobbade han från 9-20:30. Han är så dukig. Tänk att jobba så länge med feber och i ett kylrum oxå på köpet.

Nu ska jag fixa iordning mig lite tror jag.

Puss på er!

Min yngsta syster kommer här såklart!

Nu ska jag skriva om min yngsta syster sen är mina syskon slut. Men fyra räcker gott och väl med alla deras egenskaper.

Towe är bara fyra månader yngre än Ronja. Den här tjejen har jag aldrig bott ihop med eftersom vi inte har samma mamma. Men jag älskar henne lika högt för det.



Det är något med mina två småsystrar dom vet vad dom vill för det gäller även Towe såklart. Men det är klart att man vet vad man vill när man alltid får som man vill:).
Towe har alltid varit "pappas flicka". Dom gjorde allt ihop.
Pappa har alltid varit världens bästa pappa. Men för mig och Cissi kanske han inte alltid fanns där. Det var mycket annat som han hade att göra. Han var ung när han fick oss och kanske var han inte helt mogen. Men jag älskar honom för den pappa han var. Men till Towe var han den bästa pappa man kan tänka sig.



Towe har alltid varit "lill Jenny". När hon var liten så var hon jätte lik mig.
Towe och jag har alltid tänkt lika, vi är en Edlund rätt igenom:)
Både på gott och ont kanske:)



Många roliga stunder har vi haft. Gröna lund på midsommar och annat skoj. Semester i Thailand och andra ställen.

Det som känns skönt med Towe är att jag vet att hon alltid ringer mig när det är några problem eller om hon är ledsen.
Hon gjorde det förr och jag hoppas att hon fortfarande gör det.

Vi har gråtit många tårar ihop du å jag tjejen. Det har varit många tuffa år sen vi förlorade våran pappa. Men visst är vi starka ihop. Vi klarar allt.

Den här tjejen är en kul tjej. Alltid lika tankspridd. Har man bestämt nånting så kan du vara nån helt annanstans, men det gör ju ingenting för jag är ju likadan. Jag tror det är därför vi aldrig blir osams.

Jo vi har blivit osams en gång, när jag skvallrade till din mamma om en sak. Men det gjorde jag bara för din skull det vet du. Du betyder så otroligt mycket för mig och jag vill inte att något ska gå fel, det har jag lovat pappa.

Du går ju oxå ut nian nu och ska börja på samma skola som jag gick, samma linje som jag om du inte ändrat dig såklart.
Men du går i mina fotspår och det gillar jag (oftast iaf).

Även du har en personlighet som jag är stolt över att vara dina syster.
Jag har suttit här och skrivit om alla mina syskon, hur stolt jag är. Men det är inget ljug. Jag är verkligen det och jag älskar er så högt.

Towe vi är glada ihop, vi är ledsna ihop
och vi har alltid varandra det vet du!


När lillasyster Nr 1 tittade fram!

Åtta år var jag när jag fick min första lillasyster. En bestämd liten tös som alltid vet vad hon vill och så ska det bli.
Ronja var så "lillgammal" när hon var liten, hon hade alltid svar på tal och var så otroligt förståndig för sin ålder.

Vi har ju gått igenom mycket tillsammans alla vi syskon i familjen. När mamma blev sjuk var inte Ronja gammal, så det blev tufft. Men även att hon var så liten så förstod hon så mycket.
Hon hade det riktigt jobbigt. Känslan av att inte veta att ens mamma ska försvinna från henne eller inte.
Inte fick hon mycket förklarat heller, men det är svårt man vet inte hur mycket man kan säga till en liten tjej.
Och nu i efterhand har vi förstått att vi skulle ha sagt mer.



Det fanns inget bättre än att höra Ronjas röst när hon ringde. När hon var liten hon hade nog den mest gulligaste röst som går att få tag på.
Fast ibland så är det inte alls lika kul att få ett telefon samtal ifrån henne för hon är bestämd må ni tro:).
Men jag gillar att hon säger vad hon tycker för det betyder bara att hon är trygg med mig och vågar säga vad hon vill.



Jag har nog varit en jobbig syster som jag sagt förr.
Det är en sak som jag aldrig kommer att glömma. Det var under en period i mitt liv som jag mådde otroligt dåligt, så dåligt att jag inte ville vara kvar. Jag ville bara bort. Jag försökte oxå komma bort, men rädslan blev för stor så jag hann stoppa mig själv. Det här var när Ronja var ungefär 7-8 år gammal. Hon bad mig komma in på hennes rum. Jag fick sätta mig på sängen och hon kommer fram med sin dagbok. Där i hade hon skrivit:
Min storasyster mår så dålig så hon inte vill leva längre och om inte hon vill leva så vill inte jag det heller.

Dom orden värmde så mycket, fast ändå gjorde det så ont att jag gjort min lillasyster så ledsen.

Det är nu på senare tid som vi har hittat på mycket kul ihop. Många dagar på Ikano huset eller andra resor som till Norrköping, Falerum eller andra tripper. Du provar sak efter sak. Lika perfekt ser du ut i allt du provar men inget blir du nöjd med. Tänk om du kunde ha lite bättre självförtroende för många skulle betala för att se ut som dig. Du är bland det vackraste som finns.



Nu går du ut nian och ska börja i en annan skola med helt nya människor och det kommer gå så bra för du är så duktig.
Du är den med läshuvud i våran familj. För inte är det jag iaf:).

Det jag älskar mest med dig är att du alltid är dig själv för det är inte många tjejer i din ålder som vågar vara det och det ska du vara stolt över.
Jag kommer inte glömma den gången jag körde dig till skolan, som många gånger när vi jagat bussen fast vi inte kommer ifatt:).
En gång skulle ni kolla på film elle nåt och ni skulle ha med nåt att äta på. Många tar nog med sig godis och en dricka. Men lilla Ronja hon hade med sig en paprika, rostad majs och dricka. Så söt. Måste varit kul att sitta brevid dig när du satte tänderna i paprikan:)



Ronja du är min lillasyster och jag älskar dig precis
för den du är.
Du kommer alltid vara min lilla sötnos.




En lillebror kan ge sömnlösa nätter!

Ja nu tycker ni kanske att jag är lite tjatig men jag känner att jag vill ge varje syskon ett helt eget inlägg för mina syskon är det allra viktigaste för mig. Självklart är Danne och Joline mitt liv. Men syskonen är något man växt upp med, någon man har delat känslor, lycka och sorg med i alla år.

Inte är det lätt att vara en kille i familjen med bara syrror. Det kan göra att man blir väldigt överbeskyddad.
Det kvittar om det är lillasyster eller storasystrar, Mattis är alltid där och ska skydda brudarna i familjen in i det sista.



När Mattis föddes var jag sex år gammal och blev hur lycklig som helst att få se min söta lillebror. Med dom brunaste runda ögonen tittade han ut. Oj oj oj vilken buse det kom. Inte en lung stund, han var överallt på samma gång.
Men Mattis och jag har alltid haft en speciell relation till varandra. Även att det skiljer sex år mellan oss så har vi ändå stått varandra nära, är han mogen eller jag omogen?:)


Den här lilla busiga killen har gett mig och många andra sömnlösa nätter, men jag vet egentligen inte varför för det är verkligen ordning på honom. Han tar sig alltid hem. När han var liten och vi var i affärer och vände oss om fanns där ingen Mattis. I vanliga fall så gråter barnet floder. Nejdå Mattis gick bara och kolla på annat, sen helt plötsligt var han bakom oss igen. Han har alltid koll.



Den här killen har ju inte direkt varit glad i skolan, fanns det nåt värre. Men inte finns det nån som klarar sig så bra som dig i alla fall. Du började jobba istället för att gå i skolan och du är nu anställd på ett företag och det går hur bra som helst. Jag vill bara säga att jag är en otroligt stolt storasyster. I dom här tiderna är det inte lätt att få jobb. Men du fixar det utan utbildning och inte ens fyllda 18 år. Kan man vara duktigare? Nä det tvivlar jag på.

Mattis och jag har hållt ihop många gånger. Vi är otroligt lika. Lika impulsiva och väldigt ofta så gör vi något innan vi tänker på vad som kan ske.

För ungfär tre år sedan flyttade Mattis in till mig när Cissi flyttade ihop med Kalle. Då bodde vi i Skäggetorp i våran 3:a. Vi hade det toppen, alltid lika kul.



Mattis du har hjälpt mig många gånger när det egentligen är jag som är den äldsta och ska va den som tar ansvar.
Men du var där och hjälpte mig när jag hade det som jobbigast.
När jag var så full så jag inte kunde gå, du satt där denna kalla vintern på din rumpa för att värma mig.
Jag skäms när jag tänker tillbaka så oansvarig jag var. Tjugo år gammal och låter en 15 åring ta hand om mig.

Men vi hade riktigt kul oxå Mattis. Många roliga kvällar och dagar och nätter hade vi när vi flyttade till våran lägenhet i Majelden.
Den balkongen gav oss många roliga stunder.

Mycket ändrades sen när jag träffade Danne. Jag ville liksom bli vuxen. Jag ville inte längre leva så som jag levde innan.
Vi hade många gräl för du förstod inte varför allt ändrades så.

Jag kommer ihåg andra gången du träffade Danne, den natten kommer jag sent glömma. Du kom hem när du hade varit på en fest. Danne och jag låg i sängen och skulle sova. Ja vi hade mindre kläder på oss. Du var ju van vid att det bara brukar vara du och jag liksom. Så här tog vi oss friheten att krypa ner under täcket. Daniel kände sig sådär lagom bekväm. Men ni fann ju varandra oxå ganska så fort, nu menar jag inte bara för att Danne hade dålig med kläder, det kanske lät lite fel.
Jag jobbade rätt mycket den sommaren. Danne och du drack rätt så mycket öl den sommaren. En dag när jag kom hem så hade Du och Danne byggt en ölpyramid i vardagsrummet. Ja den var jätte fin men passade den verkligen i vardagsrummet?!

Somsagt det blev jobbigt när du fick flytta hem till mamma igen. Inte för att mamma inte var bra, men vi hade ju haft riktigt kul ihop under den tiden. Men jag var ju tvungen att gå vidare med mitt liv, starta mitt eget liksom.
Jag älskar att du busar med min dotter så mycket, hon avgudar dig. Och jag älskar att du funkar så bra med Danne oxå. För hade du inte funkat med honom så vet jag inte vad jag skulle ha gjort, Ni är oxå som syskon för varandra och det gör mig lycklig.
Så mycket som jag älskar dig finns det inte att beskriva i ord.
Du tycker ibland att jag har blivit lite tråkig, men jag är ju mamma nu och tänker kanske lite annorlunda. Men du vet att jag alltid finns där för dig vad det än gäller.

                           En lillebror kan ge sömnlösa nätter.
          Men det är värd varenda vakna natt för att jag får vara 
                                     just din storasyster.

Du har och kommer alltid stå mig närmast!

Jag kan nog inte vara den lättaste att förstå sig på ibland, men sån är jag och kan nog tyvärr inte ändra på det.
Jag kommer alltid med mina ideèr som kanske ibland kan vara rätt så lustiga.

Men ibland känns det som att vi är en och samma person, ofta tänker vi likadant. Helt plötsligt från ingenstans kan vi börja sjunga på samma sång eller tänka samma tanke. Du och jag har alltid varit du och jag.
Vi har bråkat så vi nästan slagit ihjäl varandra ibland, men det kanske bara är nyttigt för att helt enkelt bli påminda av hur mycket vi älskar varandra.
Redan när vi var små så stod du alltid upp för mig, det kvittade hur mycket dumt jag hade gjort du var alltid där och tog skiten.

Du hade det jobbigt i skolan ett tag. Dom var inte snälla mot dig. Men var fanns jag då, inte hos dig. Jag är inte lika stark som du, jag vågade inte stå upp och säga. Ge fan i min storasyster. Jag ångrar  mig så mycket så du anar inte. Men det är väl så dags nu. Men ändå så var du så stark hela tiden. Du gjorde ditt liksom. Och jag älskar hur du bara är du.



Jag har ju som sagt inte varit den lättaste. På många fester har jag ställt till det så du har fått skämmas för mig. Men ändå så är du där igen för mig skull. Kom du ihåg nyår för många år sen hur jag hamna i slagsmål och du skulle sen skydda mig så jag inte skulle bli utslängd. Det slutade med att vi båda fick gå hem, men du var inte sur över det. Du tröstade mig med att det var en tråkig fest:).
Dom gångerna du skyddat mig när jag hittat på mina rackartyg som jag kunde göra ibland. Eller när jag tjuvrökte lite för mamma, du skvallrade aldrig. Fast en gång sa du, titta i Jennys jacka mer säger jag inte. Mamma kom på mig då, så där satte du allt dit mig:).

Jenny Edlund den mest oekonomiska person som finns. Men det är ju klart att man inte lär sig hantera pengar när hela tiden syrran ger efter med lite till:´)



Du & jag i Bulgarien. Du & jag i Thailand. Du & jag överallt helt enkelt. Vi har haft så skoj ihop hela tiden. Så skoj som du & jag har haft så skoj har nog ingen haft med sin syster.



Vi har bott ihop under flera gånger och det har gått bra även att vissa dagar har varit jobbiga när du vill vara min mamma.
Det har jag redan en, fast ibland kanske jag behöver fler:)



När du blev sjuk kände jag att nu måste jag finnas och vara stark. För just nu är inte min storasyster den starka.
Men det var du även att det var så jobbigt.
För varje dag som gick blev du bättre och bättre. Men det var så jävla jobbigt att se. Bara stå där och inte kunna göra något. Känslan när du var som räddast. Jag ville bara vara en bra lillasyster som kunde säga:
Allt blir bra!
Men det kunde jag inte, för jag visste inte om allt skulle bli bra.
Du anar inte hur det är att se sin förebild gå från 22 år till 4. Men du är ju så jävla sjukt stark så du klarar dig hela tiden, tänk om man bara kunde få lite styrka, lite vilja av dig då skulle man komma långt.

Du sa till familjen en gång för länge sen: Måste man försöka ta livet av sig för att få lite uppmärksamhet?
Nej det behöver man inte, men du har aldrig varit den som hittat på dumheter. 
Fast du sticker ut på ditt alldeles egna lilla sätt som jag älskar så mycket.

Jag vill bara att du ska veta att jag är så lycklig att du oxå nu ska bli mamma. Det är du och jag Cissi, vi har ju alltid sagt att vi ska vara mammor ihop och visst fan är vi det.

Nu tycker säkert mina andra tre söta småsyskon att det  var orättvist att bara storasyster fick mitt hjärta.
Men Mattis, Ronja & Towe ni vet att ni har lika stor del i mitt liv som Cissi.
Jag älskar er.

    

Jag hoppas iaf att jag kan vara en bråkdel lika bra syster som du!


Dagen över ännu en gång!

Den här dagen gick fort tyckte jag nog allt. Danne slutade klockan ett idag. Han kom hem och mådde jätte dålig.
Nu har han gått och blivit sjuk igen, inget bra immunförsvar där direkt. Vi mådde båda lite dåligt igår när vi vaknade i stugan, halsont osv men mitt går bra att dölja med lite panodil. Men Danne han blir alltid så sjuk när han blir det.
Jag vet inte hur det blir med jobb för honom imorgon för han ligger och sover så jag har inte hunnit prata med honom.
Som sagt han kom hem straxt efter ett halvsjuk och lite halv ledsen för saker som hade hänt idag som jag inte går in på här men en tös lös upp som solen när han kom. Så det fick honom på lite bättre humör:)

Det blev att ge sig iväg till Norrköping för att sälja iväg dom sista två båtmotorerna, mötte en kille som hade åkt från Dalarna och skulle tillbaka igen. Bara för två motorer, måste varit ett bra pris:)
Oj då blev visst att sitta ute och äta på Mc donalds i norrköping innan vi åkte hem. Men blev inte kvar länge för Danne mådde ju piss. Så vi körde hem honom och Jollan och jag åkte ut en sväng till mamma så han verkligen kunde vila upp sig utan att vi störde.

Där är det alltid lika mysigt att vara, Jollan tog sig ett bad. Mamma hade köpt en ny badmatta åt henne så hon kunde sitta å plaska i badet utan att halka. Oj så skoj det var:)

Nu kom vi hem staxt innan tio och Jollan är helt slut.
Hennes näsa rinner som en fontän och vi ska inte tala om dregel, så kanske är tand nummer två på väg upp:)


               Oj så trött man kan bli då:), helt utslagen.

Nu ska jag fixa iordning lite här hemma sen blir det läggdags.
Just jävlar oxå, min mobil har jag inte haft med mig idag så Lovisa det är därför jag inte ringt dig. Men du får jätte gärna komma förbi imorrn om du känner för det. Skulle vara skoj. Om Danne är för dålig så kanske vi kan träffas på stan eller nåt?!. Men jag ringer imorrn.

Natti natti!

Att förstå sig på alla är omöjligt!

Man tror att man känner någon även att man kanske inte har känt varandra så jätte länge egentligen.
Men sen så kommer stöten då man inte förstår någonting.
Betyder inte nära och kära någonting?
Vad är kärlek och släktband egentligen?
För mig är det att man finns för varandra, man behöver inte ringa varje dag eller hälsa på varandra hela tiden. Huvudsaken är att man vet var man har varandra.
Och just nu så har jag inte en aning.
Men det är kanske jag som tänker på ett annorlunda sätt än andra, men min Danne och jag måste ju iaf tänka lika dant och tur det annars så hade det ju aldrig funkat mellan oss. Och det gör det ju till 100%.

Man tycker om en person jätte mycket men sakta men säkert så smyger det fram en känsla i kroppen som är obehaglig att få grepp om.

Men man ska väl inte förstå sig på alla fy fan vad livet skulle vara lätt då:)

Puss på er sålänge!

Så var den låånga helgen slut!

Även att  man tyckte att man hade en så lång helg framför sig så blev den så kort. Tiden går fort när man har roligt.
Vi tillbringade helgen på campingen i det halvdåliga vädret. Men solen tittade fram lite då å då så man får väl vara nöjd då. Jollan var lika glad som alltid, hon är allt en liten campingtös hon. Skrattar för fullt hela tiden.
Men det roligaste av allt är när mamma & pappa jagar varandra och hon är i Dannes famn undertiden, hon verkligen asgarvar då:) som himla gulligt att se.

I helgen har vi även tjänat in bra med pengar för det har varit en "lägg in på blocket helg". Danne & Benke ska få ihop till en bra båt och jag kan säga att dom har kommit en bra bit på vägen. Själv har jag sålt Jollans vagn idag, ska ju få ihop en bra kassa tills Cissi & jag ska åka till Ullared i juli. Men det går hyfstat bra, föräldrarpenningen är ju inget att spara på direkt. Tur att Danne och jag har gemensam ekonomi, men jag har kommit till en period som jag känner att jag oxå vill dra in pengar till hushållskassan. Men det hinner jag nog med:)

Se å mys eller vad ni nu vill göra.
För här kommer det bilder från våran helg:


               Jag kan själv bara så ni vet det:)
( och det kan hon oxå, hon är jätte duktig, fast man får räkna med lite spill)

                             Vimmelbilder om campinglivet!









              Classe har lite större hand än lilltjejen:)




      Lite gröt på kvällskvisten, åh jag gillar morfars mössa:)


                       Hejdå campingen vi ses snart igen!

Puss på er!

En lång helg!

Nu är det fredag men det känns som lördag. Vädret va ju inte toppen direkt när jag tittade ut:(
Å vi som ska fara iväg för lite campingliv i helgen. Familjen Samuelsson/Edlund har hyrt en stuga på mammas camping.
Det ska bli riktigt mysigt men tråkigt med detta pissväder. Att vi åker dit är för att Danne har köpt en ny båtmotor som han vill fixa med:).
Jag brukar tycka att hyra stuga å så är lite jobbigt men när det är på campingen där mamma och dom bor så är man ju ändå hos dom hela tiden och bara sover i stugan så det går ju super bra.



Igår så blev det en lugn dag. Fanny Dannes syster kom hit en sväng på eftermiddan. Jollan tittade så lustigt på henne. Hon kom precis efter hennes teater så hon hade en jätte fin ansiktsmålning. I början visste inte Jollan om hon skulle skratta eller bli rädd, men det lutade mest åt ett leènde.


      Hmm hur ser du ut egentligen faster Fanny?

Efter ett tag så åkte vi hem till Dannes mamma. Danne skulle iväg en sväng så då tog Emmy och jag vagnen med Jollan och tog en lång promenad. Jätte skönt, fast Jollan ville mest bli buren, men sista biten somnade hon iaf. Emmy visade mig runt lite, jag känner inte till hur det ser ut i Haninge. Vi tittade på hästar men Jollan såg dom inte ens hon kollade på allt annat den lilla knasbollen:). Men det var iaf en lång och välbehövd promenad.

Nä om man skulle börja packa lite då, fy jag känner mig inte nåt sugen när vädret är så dåligt:(



Puss på er!

Ja den här dagen gick ju snabbt förbi!

Natten till idag trodde jag skulle bli jobbig och "vaken" men det gick ju rätt så bra ändå.
Igår så var Jollan helt förstoppad i magen och hon hade så ont den lilla stackarn. Hon fick ta i så mycket när hon skulle bajsa att hon kräktes och så grät hon massor för att det gjorde ont och för att hon vart rädd såklart.
Så vi körde katrinplommon och det blev lite bättre på kvällen och hon somnade skapligt som hon brukar. Men sen vaknade hon och hade jätte ont. Å det är så jäkla jobbigt för man kan ju inte göra annat en att massera och bara gå omkring med henne. Men en sak som hjälpe min lilla skatt var speldosan som hon fick av Sandra, Martin, Micka & Dalle på dopet. Hon satt och hade jätte kul med den. Så tack för en super bra present. Efter ett tag så blev hon så trött. Hon gosade ihop sig mellan Danne och mig och somnade så skönt.

Så idag så har hon ätit aprikos/päronpurè och sen gröt med katrinplommon.
Jollan dricker så dåligt och det måste man ju oxå göra för att få igång magen. Så jag köpte pärondryck till henne för det ska ju vara bra med päron. Sån där dryck som man kan ge från 4 månader. Jag hade världens ångest när jag köpte sån för jag vill inte börja ge henne sötsaker så hon tar det istället. Men jag vill ju hellre att hon ska må bra så då har man inte så mycket val och hon måste ju dricka:). Men den är ju utan socker så det är ju bra.
Åh hon gillade den må jag säga:)

Dagen blev en sväng på Ikano med bruttorna i familjen. Mormor, mamma, Cissi & Ronja. Vi åt lunch på Chili. Mitt älsklings ställe. Det blev en del shopping för Cubus hade 30 % i hela affären så man hittade en del till lilltjejen:)
Och en bikini till mig. Har ju ingen som passar så var ändå tvungen att köpa en ny så varför inte till lägre pris:)

Cissi skulle över till babyproffsen så vi följde med och där fann vi en vagn som passade perfekt, eftersom våran har gått sönder lite så behövde vi en ny. Jätte fin tyckte jag. Tyvärr så sitter hon framåt men Jollan verkade trivas jätte bra med det. Så inga beskymmer, det är bara jag som känner att jag vill ha koll på henne liksom. Men helt klart nöjd med mitt köp.
Hoppas att Danne blir lika nöjd nu när han kommer hem:) Men jag pratade med honom i telefonen och han tyckte att det lät bra.

Jo en sak till Jollan har ju suttit ett bra tag nu men det är ju vi som har satt henne upp. Men nu ikväll så var jag inne i klädkammaren och hon låg på sitt lektäcke och när jag tittar ut så sitter hon på golvet. Shit nu måste man ha koll så inte lilltösen ramlar och slår sitt lilla huvud. Kuddar kuddar!


       Hur hamnade jag här mamma?

Snart kommer väl Danne hoppas jag, saknar honom idag. Tur att vi har långledigt tillsammans. Han fick ledigt på fredag så det blir fyra dar ihop, så mysigt.

Jo en sak till jag tycker att det låter som att Jollan säger mamma, men det är väl bara inbildning. Men mamma och Cissi tyckte att det lät som det oxå. Nej mamma hon sa inte mormor:)

Puss på er!

Gårdagen blev toppen, men jobbig!

Morfars begravning blev verkligen jätte fin, alla blommor runt hans kista var jätte fina.
Sara och Ida sjöng så otroligt fin och Markus var super duktig med sin gitarr.
Jag trodde att det skulle gå bra, jag kände mig stark men direkt när jag såg kistan kom tårarna. Känslan av att morfar ligger där i får mig att rysa. Men äntligen kommer han ut från det kalla kylrummet.





Sara sjöng Gabriellas sång så otroligt vackert, det var hon som startade begravningen med den.
Jag satt där på bänken och tittade mot kistan, jag känner att tårarna kommer mer och mer. Det gick omöjligt få stop på dom. Jag tänkte för mig själv: Snälla Jenny sluta gråta, men mer kom det. Danne satt vid min sida och höll om mig. Inget hjälpte efter ett tag kommer min söta lillebror fram till mig och håller om mig massor.
Av Mattis får man inte så där jätte många kramar. Oftast på skoj bara så när han kramar en så värmer det verkligen.

Ida sjöng Halleluja med Markus på gitarr hur underbart som helst. Dom är så duktiga.
Tårarna tittade ju självklart fram under deras minuter oxå.
Men det är skönt att gråta men fy fan så ont det gör.

Efter begravningen så körde jag tillbaka Danne till jobbet för ingen kunde jobba i hans ställe. På vägen hämtade jag min lilla älskling som var hos sin gammelfarmor undertiden. Det hade gått jätte bra. Dom hade varit i Trädgårsföreningen och gungat och haft jätte roligt. Hon gillar verkligen farmor, men vem gör inte det:).
Men hon hade somnat på vägen hem och när hon vaknade i farmors hall så kände hon inte igen sig så då blev det en ledsen tjej. Men hon lugnade sig när  hennes mamma kom. Och hon gillar farmor fortfarande för ett leende fick hon allt:)
Men jag måste säga att hon är duktig hon är ju mest van vid att vara hos sin mormor om inte vi har henne och det är inga problem att lämna bort henne. Min duktiga lilla tjej:)



Kvällen slutade med lite huvudvärk men det får man tacka tårarna för.

Puss på er!

Det sista inför morgondagen!

                                              
Här sitter man och försöker tänka ut det sista inför morgondagen. Imorgon ska Morfar begravas i Ljusets kapell.
Det kommer bli jätte fint tror jag. Det är vackra blommor och fin musik.

Alla buketter från familj med barn kommer gå i kärlekens tecken. Hjärtan kommer smycka runt hans kista.
Längtar men ändå inte.
Begravning för mig är att ta det sista farväl och få känna att här är han nu och lyssnar på vacker musik tillsammmans med oss. Men inte för sista gången för han kommer alltid finnas vid oss bara att vi inte kan röra honom eller se honom.
Det är tufft med begravning för att tårarna blir så starka. Och mamma säger att hon inte vill för att dom tårarna gör så ont.
Det gör dom det bara värker i hjärtat men samtidigt så är dom tårarna så sköna, man känner att man verkligen kan gråta. Alla gör kanske inte det men jag är en av dom som gör det iaf.
Man vet aldrig när man har sagt hejdå eller om man är nöjd med sitt avslut.

 Men imorgon kommer det  att vara en fin dag och jag säger hejdå till morfar så han kan gå vidare!



                              Tack för vad du givit
                              Tack för vad du var
                             Tack för ljusa minnen
                             Som du lämnat kvar.

                 

                        Du försvann ifrån mig,
                                Ifrån  oss alla.

                  Jag saknar dig mer än det finns ord
                       Jag älskar dig för alltid
              Även att du inte finns kvar på denna jord.

                  Morfar du är & var en viktig person
                                         för mig,
                 Jag kommer aldrig sluta minnas dig.
                

Det blev en slapp söndag!


             GODMORGON MIN LILLA ÄNGEL!


För mig och Jollan så blev det en rätt så slapp söndag. Danne jobbade till tre så innan dess gjorde vi inte så där jätte mycket. Var hemma och hade det lite mysigt bara.
När Danne kom hem så ville vi hitta på nånting, så vi tog bilen till tornby för att kolla på Babyproffsen hur den där stolen man hänger på bordet ser ut. Fem över fyra var vi där och dom stängde såklart fyra. Sånt händer. Vi begav oss in på Ikea men dom hade ingen sån stol där, så det blev att strosa runt lite på ikanohuset innan vi åkte hem igen.
Danne köpte jätte fina kläder till Joline. Det är så gulligt när Danne & Jollan väljer själva, för det är ju nästan alltid jag som gör det:)


Söta snobben kläder valde mina små älsklingar. Byxkjol med t-shirt.


Jollan var tvungen att sätta sig ner och vila lite inne på Ikea!

När vi kom hem så gick Jollan och Danne å la sig för Danne var super trött, han har sovit så dåligt flera nätter nu.
Men då fick han sova av sig lite iaf. Å jag fick lite egentid:). Det där med egentid låter så töntigt tycker jag. Vill man ha egentid så behöver man inte skaffa barn. Klart att man ska hjälpas åt men själva uttrycket är fjantigt:)

Ja somsagt en lugn och skön söndag blev det. Danne vilade upp sig och jag pysslade med annat.
Jollan låg och lekte på sin filt, eller på golvet rättare sagt för hon far ju runt som tusan:)
Hon är så söt när hon pratar med oss oxå med hennes jätte söta pipröst hon har börjat med.
Eller hur mamma?

Jollan har redan kommit till: Jag kan själv:)


Puss å hej!

Lördagens bravader!

I lördags så blev det lite campingliv. Kalle fyllde 26 år så vi tänkte fira honom lite.
Vi kom iväg skapligt, inte riktigt den tiden vi hade tänkt oss men iaf lagom så vi fick hela dagen i Gusum.
Solen sken och det var jätte härligt, men ändå så var det så jäkla kallt för den satans blåsten var framme såklart.
Men vi surade inte över det, vi hade det super trevligt. Det blev att åka hem på kvällen för Danne skulle jobba på söndan.
Men borta bra men hemma bäst!

Jollan hade det jätte mysigt och hon fick vara ute hela dagen, super bra med frisk luft:)

Först när Kalle kom så blev det lite glass med maränger, chokladsås, banan & jordgubbar. Smaskens!
Kalle hade varit på golfturnering med jobbet så vi kom före honom. Av oss fick han pengar så han kunde köpa nya golfsaker, men vi kunde bara ge en liten del till alla hans inköp. Golf är tusan en dyr sport det.

På kvällen så bjöds det på grillat som nästan alltid på campingen.
Flintastek med färskpotatis & goda såser, sallad och grillad majs. Hur gott som helst.

Ja jag sätter väl upp lite bilder här så får ni själva kolla om ni
vill se hur en trevlig och skön lördag ska se ut:

Ronja körde bil för     Cissi med minus   Mattis den lilla fotomodellen
första gången,


Grattis fika!                    Mums                            Jollan åt mosad
                                                                                  Banan:)


             JAG KAN GÅ ! Titta så duktig jag är:)


Gung gungiligung!      pappa hjälp mig ner:)     Pappa & dotter


Hörde du nåt plask Cissi? Inte jag heller:)

 
Världens finaste sjö, Mattis kollar hur nya brygg
                                        bygget ser ut.


                 Lite morbror och Jollan mys!

Puss på er!

En dag på stan!

Jollan var så himla trött imorse när vi skulle åka. Danne åkte till jobbet straxt innan åtta, han blev nästan försenad för han somnade om men som tur var så vaknade Jollan kvart i åtta och ville upp till oss. Då fick jag syn på att Danne låg kvar och han skulle börja om en kvart. Med lite tempo så kom han i tid. Jollan har räddat oss flera gånger när vi somnat om efter att klockan ringt. Hon känner väl på sig att vi skulle upp:)
Men idag iaf så var Jollan super trött, för vi somnade om en sväng vid halv nio och klockan ringde nio. Jag orkade knappt att få upp ögonen men tillslut gick jag upp och fixade iordning. Sen skulle man bara få liv i lilla tösen oxå. Jag fick börja ta på henne när hon sov men tillslut vaknade hon. Så iväg till Jollans mormor, planen var att mamma å Jollan skulle slappa lite, men Jollan var inte med på den planen. Men mamma hade du inte snarkat så mycket så hade nog din plan gått bra.

Jag åkte till farbror doktorn, jag fick inte min läkare för hon hade ingen tid idag, synd för hon är så jäkla bra, han jag hade nu var lite halvtjurig. Men det gick bra iaf, han klämde och kände. Sen fick jag ta massor blodprover och urinprov. Och för första gången så var mitt blodtryck bra oxå:)
Han skulle ringa om proverna visade nåt lustigt. Jag ska få åka och göra ett ultraljud på magen för att se om dom hittar nån gallsten. Men nu äter jag tabletter än sålänge så får vi se hur dom går till väga.

Efter doktorn så åkte Jollan och jag in till stan för att träffa Cissi och hennes gravidkompisar. Det blev en lång och trevlig fikastund. Trevliga tjejer. Man kanske skulle ha träffat fler gravida när jag själv var det, men då hade jag ju ingen lust med det så jag höll mig till mina nära och kära.

Danne slutade vid sex så då åkte Jollan och jag lagom tills han kom hem så vi kunde åka till Biltema, för Danne skulle ha nånting till båtmotorn. Han har mekat typ tre fyra timmar nu. Men vi har ätit lite mysigmat och Jollan sover gott nu efter vällingen.

Imorrn ska vi upp skapligt för vi ska åka till campingen och fira Kalle som fyller 26 år. Grattis Kalle!

Men nu ska jag packa lite innan vi ska sova. Blir lite packning fast vi inte ska sova kvar, Jollan kräver en del:)
Leksaker, mat å en jäkla massa kläder:)

Puss på er!

Jenny Edlund kan man bli lite trött på ibland

Ja det kan man verkligen bli. Idag har jag varit riktigt trött på mig själv.
Stolen kom idag och den var jätte fin. Men tyvärr så var den för låg till vårat bord.
Jag hade ju kollat i babyproffsens tidning så att allt skulle stämma och den höjden var perfekt. Sen så hittade jag ju en helsvart på www.barabus.se och såg att den oxå var extra hög så jag beställde den. Kruxet var bara att den inte var lika hög från början som den på babyproffsen. Så ja nu har vi en stol som inte når upp till vårat bord ändå.
Och det värsta av allt är att babyproffsen inte säljer den höjden längre. Jippi! flyt va?.
Men vi hänger inte läpp, vi får väl inte vara så snobbiga helt enkelt och inte ha allt i design, så nu åker vi och köper en sån där  på Ikea som man hänger på bordet och har en barstol under, blir nog minst lika bra.
Men tack alla ändå för pengarna för nu åker dom raka vägen in på Jolines sparkonto och det är ju super det oxå:)

Ja vad har hänt mer idag då? Jo jag har mest legat med den satans magen som inte vill vara min vän just nu. Men pratade med min doktor förut så hon skrev ut några tabletter som jag skulle ta. Problemet med dom var bara att man kunde få jätte ont i magen sa mamma som hade ätit dom. Okej jag tar tabletter för magen och får som biverkningar ont i magen, skumt. Men men jag ska till doktorn imorrn kvart i elva så vi får väl se vad dom säger då och blev det värre inatt så skulle jag åka in till akuten. Njae då ligger jag hellre hemma än att sitta där i hundra år.
Jollan kör jag ut till mamma imorrn klockan tio eftersom jag har min doktor i Åtvid, tråkigt för henne att följa med.
Hon har det bättre hos sin söta mormor:)

Just  det vet ni vad jag kom på? Det är bara en månad kvar sen fyller Jenny Edlund 24 år, vilken stor tjej:)
Men ni behöver inte oroa er att jag ska ställa till ett stort kalas som jag alltid brukar, håller mig till en liten mysig familjefest, Grilla lite skulle va mysigt. Kanske kunde vara ute hos mamma om det är fint väder. Lotta vill kanske komma å dela en vinare med mig å mamma eller vad säger du? Tyvärr Cissi du får stå över:)
Så vad önskar man sig då? Ja jag nöjer mig med en fin och härlig sommar.



Puss på er!

Nog följer hon sina mått alltid!

Idag så har vi varit på sex månaders kontroll. Gick ju super, doktorn var med idag oxå. Han var helt klart nöjd med henne.
Han tyckte hon var duktig som redan kunde sitta och att hon kunde vända sig bra. Alla olika tester dom gjorde med henne om att hon skulle ta olika leksaker på olika sätt gick oxå super.
Det var en reflexgrej som inte gick helt bra. Hon vågar inte riktigt släppa helt, när han släppte henne lite så höll hon fortfarande upp armarna fast man skulle slappna av lite (bebisreflexen). Men vem fan vågar slappna av när nån släpper en bara, inte mamma heller Jollan så jag håller med dig:). Nävars men det va ingen fara iaf. Alla mognar olika hon är tidig med annat. Så det va inga konstigheter:)

Alltid lika kul när man får höra hur snäll alla tycker att hon är, då växer man verkligen som förälder.

Åsa var nöjd med hur hon äter oxå. Hon följde fortfarande sin kurva helt perfekt så vi ger henne så mycket mat som hon ska ha. Vilken tur:). Men det är ju inte så att Jollan tackar nej till mat direkt:)

Joline för sex månader sen:
2550 g    46 cm lång

Joline nu:
6400 g   63 cm lång.

Hon växer och blir så fin våran lilla kicka!

Just det Jollans höfter såg jätte bra ut nu tyckte doktorn, vi ska bara rönka oxå snart så vi får hoppas att allt ser bra ut.

Nu ska jag vara social med Danne och lillebror som är lediga från sina jobb. Jollan somnade lite efter doktorbesöket.



Puss på er!


Vilken piss dag!

Idag har det inte alls varit roligt. Jag har haft super ont i magen. Enda sen Joline föddes så har jag haft magvärk men den har varit rätt så lindrig. Ibland har jag fått gå och lägga mig för att det ska gå över.
Jag har alltid haft lite problem med min mage. Har varit hos doktorn men dom säger bara att det är en stress & depression mage. Tackar! så fick man ingen mer hjälp. Jag har ätit medicin för gallgångsbesvär i många år nu och det har hjälpt bra tills nu.
Smärtan som jag har fått nu går inte att beskriva.
Inatt vaknade jag helt kallsvettig och visste inte vart jag skulle ta vägen och sen har jag haft ont hela dagen nu.
Eftersom dom två sista veckorna bara har blivit värre så lovade jag Danne att jag skulle ringa till min doktor så dom kan kolla vad det är.
Dom har lite funderingar på gallan, kanske gallsten eller liknande.
Men min doktor skulle ringa mig imorgon så får vi se hur vi går vidare, måste få ett slut på min jobbiga mage är så jävla trött på den.
För varje gång vi ska iväg och göra nåt kul så får jag super ont sen är hela resan sabbad. Men det kanske bara är en stress mage jag har. Lider ju av höjt blodtryck med så  jag är väl en stressig person inombords helt enkelt.


Läsarna stiger!

Super skoj att fler och fler finner min blogg. Läsarna stiger för var dag som går.
Ibland känns det som att man bara skriver samma visa dag in och dag ut men jag har ju läsare iaf så lite intressant är det kanske.

Idag blir det en hemma dag, har varit det än sålänge iaf. Jollan ligger och vilar sig lite medan jag sitter här. Ska gå ut en sväng och köpa lite majsvälling till lillan. Vi körde ju Godnatt vällingen ett tag men hon åt inte så där super bra men majsvällingen gillar hon verkligen så får inhandla lite mer. Hon måste ju vara nöjd såklart:)

Danne jobbar hela långa dan idag. Super tråkigt men i morgon är han ledig som tur är, då kan vi hitta på nåt kul.
Hoppas att stolen till Jollan kommer snart oxå. Vill se om hon gillar den, det får vi hoppas.

Hon hoppar i hoppgungan för fullt, det var hennes grej det:)


Men nu börjar jag bli lite rastlös här, måste hitta på nåt. Får bli att ringa å kolla vad mamma gör. Hon är ju sjukskriven för att hon har opererat foten stackarn.

Men vi höres

Kramen!


En tand har tittat fram!

Japp det har det. Jollans nedre vänster tand har tittat fram, nu ska den bara växa uppåt oxå:). Men man ser den klart och tydligt, inte konstigt att hon håller på som tusan med munnen, känns ju konstigt såklart.
Tiden går så fort. Jag låg och tittade på lill snuttan när hon sov förut å kom knappt ihåg hur hon såg ut när hon var en liten liten bebis. Nu är hon ju en stor tjej.
Den första månaden när hon kom fick man aldrig släppa henne, hon sov hela natten på mitt bröst. Nu får jag vara glad om hon vill mysa med mig lite, Eller mysa det vill hon men då ska man ligga brevid varandra och hålla i varandras händer och gnugga ansiktet. Lika mysigt det såklart.

Ja hon växer som aldrig förr och äter som en duktigt tjej. Nu ammar jag inte alls mycket. På morgonen och kvällen bara och ibland när hon blir lite sugen om hon är trött. Men det känns skönt att det går så bra.
Lillkickan äter verkligen allt, inte nåt pipplig hur skönt som helst.

Nu har hon kommit tillbaka till en period som hon var i för en månad sen ungefär. Ta den högsta tonen. Och den är hög kan jag lova. Men lika bra att hon testar vad hon går för:)

Ja vad mer ska jag säga?
Min tös sitter själv
Min tös skrattar som aldrig förr (super kittlig)
Hon äter allt man bjuder henne på
Hon sover hela nätter.
Hon kan stå mot soffryggstödet ( när hon känner för det)
Hon vänder på sig.
När jag har lagt henne på sitt lektäcke i hallen så hittar jag henne några minuter senare i vardagsrummet.
Och nu har hon fått sin första tand.
Hon gråter när hon är trött & ledsen men inte en tår för mycket.
Hon blir arg när hon inte får som hon vill, men det visar bara vilket stark dotter vi har:)
Och att hon vet vad hon vill och det gillar jag. Självsäker!

En duktig liten tjej vi snackar om, trodde inte att hon skulle vara så perfekt!

Ut kom en pytteliten bebis på 2550 g och 46 cm lång.
Imorgon på sexmånaders kontroll får vi se hur stor hon är då. Sist var hon 61 cm lång & vägde 6 kilo.
Tror ni dom små knatarna växer fort?!



Puss på er!


Att ett smycke kan göra en så lycklig

Ja i lördags så fick Joline en så otroligt fin dop present av sin gammelfarmor & gammelfarfar.
Det var tur att det var det näst sista paketet som jag öppna för jag fick knappt fram ett ord efter denna fina gåva.

Min mamma och pappa skiljde sig och gick sina egna vägar när jag var 1½ år. Många kanske undrar varför dom skaffade sitt andra barn och sen gick åt varsitt håll. Men visst är det väl bättre att man upptäcker att man växer ifrån varandra och skiljs som vänner, det tycker jag iallafall. Jag har aldrig mått dåligt för att mina föräldrar inte har bott tillsammans. Men däremot så skulle jag nog göra det om dom höll kvar i varandra för Cissis och min skull. För det är det dummaste en förälder kan göra. Självklart ska man kämpa för att familjen ska kunna vara tillsammans men man måste älska och respektera varandra om man ska kunna bli en lycklig familj. Jag har alltid varit världens lyckligaste med mina två underbara föräldrar och sen bonusföräldrar på det:). Vi har alltid kunnat träffa varandra när vi vill.

Jag älskar smycken och har alltid gjort. Så självklart så har jag lagt beslag på mammas vigselring som hon hade med pappa. En jätte fin i guld, den hade jag alltid i en kedja runt halsen förr. För man vågade ju inte ha den runt fingret för det betyder ju otur. Men man har väl alltid undrat var pappa hade lagt sin. Man har tänkt för sig själv om han har slängt den eller har den kvar någonstans.
Och i lördags fick jag mitt svar.

Jag står och öppnar Jolines alla dop presenter med Joline och Daniel och alla 55 gäster tittade förväntasfulla.
När jag kommer till det näst sista paketet så läser jag doplyckoönskningar från Jolines gammelfarmor/farfar. Och på kortet står det även:
En del av morfar.
Jag stod som ett stort frågetecken. Tanken var ju först att det var från min morfar, men sen så tänkte jag ju att han gick ju bort för snart en månad sen. Jag kopplade verkligen inte att det var min pappa såklart. Han hann ju aldrig bli morfar på riktigt så jag kunde inte få in det i mitt huvud att det var honom det handlade om. Åh tänk om han ändå kunde få träffa min dotter han skulle vara världens stoltaste morfar inte bara för att det var Jollan utan för att han alltid var så stolt över sitt egna, sån var han. Han visa aldrig att han var besviken på någon av sina barn.

Undertiden jag öppnar det fyrkantiga paketet så känner jag hur jag blir helt varm i kroppen och jag blir jätte nervös. Jag öppnar den blå asken och där ligger det finaste smycke. Jag ser att det är en halv guldring, men kunde inte komma på vad det var. Jag blir så nervös och känner mig obekväm av att alla tittar fast ändå inte. Men jag ser inte vad det står i ringen, så jag går fram till Cissi och hon förklarar lite, tillslut säger farmor att det är min pappas vigselring som han hade med min mamma. Jag går tillbaka mot bordet och känner hur tårarna kommer. Jag tror inte ni förstår hur viktig den här presenten var för mig. Jag har alltid undrat var ringen är. Och farmor har haft den hela tiden och nu när pappa inte finns och kan visa sin kärlek till sitt barnbarn så gör farfar och hon det åt honom. I den halva ringen så hänger ett hjärtan som kommer från farmor. Mina tårar slutade inte rinna från min kind, jag har aldrig blivit så rörd. Jag var så lycklig att hjärtat värkte.
När jag tittar på smycket så blir hela kroppen varm. Min dotter har fått det finaste minnet av sin morfar hon aldrig fick träffa.
Man tänkte att pappa skulle ha varit där i lördags. Han skulle självklart se sitt barnbarn bli döpt, han skulle vara där och kolla när hon ler och är lycklig. Men även att vi inte såg honom så kände jag att han var där.
Han är alltid med det vet jag.



JAG SER HONOM INTE
JAG KAN INTE RÖRA VID HONOM
JAG KAN INTE KRAMA HONOM
JAG KAN INTE SÄGA: PAPPA JAG ÄLSKAR DIG & HAN SÄGER TILLBAKA.

MEN JAG KOMMER ALLTID ALLTID KÄNNA ATT HAN FINNS DÄR FÖR MIG OCH MIN FAMILJ
HAN LÄMNAR MIG ALDRIG DET VET JAG!

Jag tror jag blir dum i huvet!

Ibland blir jag bara så trött. Sitter och håller på att fixa med föräldrapenningen. Ska ju dra ner lite på dagarna och när man har använt mer än 180 dagar så får man ju blanda sjukpenningnivå med lägstanivå. Men jag får inte till det på sidan så jag blir så trött. Måste ringa till försäkringskassan imorrn och be om lite hjälp tror jag. Trög som jag är.
Men nu är jag mamma och vuxen då borde väl även jag få till det tycker jag allt, men icke sa nicke:(
ja ja det blir nog bra tillslut:)

En händelserik dag!

Idag har vi hunnit med en del. Först så hann Jollan och jag med att sova ut riktigt länge. Danne gick till jobbet typ 5:40 och då vaknade Jollan och ville komma upp till mamma lite innan hon somnade vidare. Sen sov vi till halv elva, hur skönt som helst. Men vi var inte färdiga där. Jollan och jag låg och myste i sängen i en timme ungefär sen somna vi igen och vaknade när Danne kom hem straxt efter ett. Tror ni att vi var trötta eller?! har varit en lång helg för lilltjejen. Men nu är hon utvilad iaf:)

Vid två tiden åkte vi ut till mormor för att Danne skulle klippa gräset. Vi började med att laga lite mat, blev kycklinggryta och ris. Danne fick köttgryta och potatis eftersom han inte gillar kyckling. Men kycklinggrytan blev riktigt god. Jag kan inte förklara hur mycket jag älskar att ha Alpnaerings kryddor i maten, smakar riktigt gott:)

Efter lite mat och fika och Dannes gräsklippning så sprang tiden iväg. Klockan 18:30 skulle jag ju vara hos faster Lottas kompis Monica på ljusparty. Kom lite försent men inte mycket. Mamma och jag var det iaf. Jätte trevligt folk var det där oxå och hon som sålde var jätte bra. Har ju varit på ett ljusparty förut och hon var katastrof.

Kom hem för inte så länge sen då ligger min lilla familj och sover så gott.
Så söta!

Ja vad händer imorrn?
vet inte riktigt om jag skulle ut till mormor, vi får se vad dagen har att bjuda på.



Sov så gott!

Kyrkan idag igen, låter inte som Jenny va?

Vi var i kyrkan idag igen, har varit mycket kyrka den här helgen. Men idag var det konfirmation för kusinen Sara. Tur att man skulle få höra henne sjunga idag igen och idag bjöd hon på "Gabriellas sång" hur underbart som helst. Men det tog 1 tim & 45 min, trodde jag skulle somna så segt. Men Jollan skötte sig bra. Hon började tröttna men då somna hon hos sin mormor, sen vaknade hon när alla klappa händerna efter Saras skönsång:).


Vidare till familjen Andersson som oxå bjöd på smörgåstårta, fast hon gör inte samma som mig så smaka inte likadant som igår:). Just det Susanne nu fick du inte receptet på min tårta. Hojta till när du vill ha det.
Det bjöds även på en god chokladtårta till fikat, jag som inte tycker om tårta men den här var jätte god:)

Fam Andersson             Ronja & Sara             Jollan & Sara
Henke gömde sig bakom
så honom ser vi inte tyvärr.


              Henkes nya moppe, så himla cool:)


Jollan spelar lite piano med "gammelmoster". Hon gillar det verkligen
så måste väl skaffa ett piano nu oxå:)


Vi var ute i ladugården en sväng för å kolla på deras nya bygge, en mjölkrobot hur coolt som helst. Så mycket ideèr det finns. Jollan fick se en kossa för första gången men på lite avstånd. Jag är ju livrädd, men Kay (kommer aldrig ihåg hur han stavar? Key kanske?). Ja ja han har iaf sagt att Jollan ska vara med honom bland djuren så hon inte blir lika feg som sin mamma. Det är tråkigt att vara så rädd för djur som jag är. Hästar är ju oxå nåt jag är livrädd för, tråkigt för det är rätt roligt att rida, men vågar inte:(

När vi kom hem så hade Danne städat så fint, var så mycket prylar överallt när vi kom hem igår.
Danne hade varit och kört gocart med killarna, det är super kul. Jag har kört en gång och kom sist. Men det var svårare än jag trodde snurrade runt som faen:).

Nu är det väl dags att gå och sova lite. Danne sitter fortfarande här fast han ska upp fem imorrn det lilla puckot:).
När Danne kommer hem imorgon straxt efter ett så skulle vi åka ut till mormor, Danne skulle klippa gräset om vädret tillåter, sen behövde mormor hjälp att köra iväg lite grejer.

Just det vi har skickat efter stolen nu det blev en svart jätte fin. Tack för bidraget till den för den är ju ingen billig historia.
Men Jollan kan ha den länge. Den klarar 36 kilo. Den passar till vårat barbord nu och sen om vi skulle ha ett annat bord som inte är lika högt så passar den där oxå:)

Jag tycker att den är helt klart värt pengarna
& det kunde ju inte bli bättre att Cissi fixade
en insamling till den.
Så tack igen!

Läggdags nu.

PUSS!

Tack för alla fina presenter!

Här kommer det lite bilder på alla presenter som Jollan fick idag
när hon döptes!


                           Alla fina kort stora som små!

         Den fina Hello Kitty filten i fleece från Johan & A-K.

              Fina kläder från Lovisa och Johan.

       Foppa tofflor direkt från Thailand av Erica & Lindahl.

  Fina bokstäver i trä av farmor,fastrar & farbror & kusin.

    Hello Kitty sulky av farmor, fastrar, farbror & kusin.

      Den super coola bilen av Fegge, Lindahl & Erica.

Det fina smycket från gammelfarmor & gammelfarfar.
Det är halva morfars vigselring med mormor. Som det hänger ett hjärta i.

      En fin handgjord tallrik av Håkan, Marie, Anton & Agnes.

 Ett silver armband & en söt liten tandburk i tenn av gudfar Holme.

En månadssten från mormor, morfar, Mattis, Ronja & Chico.
Det är en sten i mitten där varje månad har en egen färg och Jolines
månadsfärg var mörkgul. Sen är det som ett guldhjärtan runtom.
Dålig bild men det är jätte fint.

     En jätte fin ram från Pierrre & Åsa med barnen.

En till present från Pierre & Åsa med barnen. Ett sött halsband med
ett hjärta där halva är matt siler och andra halvan blankt med en sten
i mitten.

   Jolines egna bok av farmor. "Joline på cirkus".

  Ett silver hjärtan som det står Älskad i från mamma & pappa.

         Jolines egna ram av familjen Tholander.

    Armband & halsband med silver hjärta av Ove & barnen.

    En jätte fin speldosa av Sandra & Martin, Micka & Dalle.

     Super bra hoppgunga av Cissi, Kalle, Minus & knodden.

Sist men absolut inte minst. Insamling som Cissi hade fixat ihop.
Nu ska Jollan få den stol vi länge velat ha:)
Detta var från: Marie, Håkan, Anton, Agnes, Ragna, gammelmormor,
Pernilla, Micke, Markus, Micka, Dalle, Sandra, Martin, Sofie, Bosse,
Micke, Biljana, Lovisa, Milla, Lotta, Mikael, Hanna, Henrik, Lena,
Towe, Susanne, Kay, Kalle, Johanna, Henrik, Sara, Anna, Thomas,
Kalle, Cissi & Minus.

Ursäkta att det var så dåliga bilder på smyckena men min kamera
ville inte ta bättre. Hoppas ni såg lite iaf.

Tack så jätte mycket för alla fina presenter. Har inte varit någon bättre
dag för Joline och det här är en dag vi sent kommer glömma!

Jag döps här och nu till Joline Cecilia Angelica

Mitt namn är Joline Cecilia Angelica. Jag, mamma och pappa vill tacka alla gäster för att ni ville komma och titta på mig idag när jag fick mitt namn på riktigt. Vattnet över huvudet var väl helt okej. Men fatta inte riktigt varför hon gjorde så på mig men det ska dom väl antar jag:). Mamma sa det.
Lite pinsamt tycker jag att det va när mamma och pappa skulle läsa när dom hade tappat bort lappen, pinit men det är mina föräldrar i ett nötskal så ni är väl vana iaf. Jag tyckte om att ha den där långa klänningen på mig det var en så rolig rosett att dra i. Tur att mormor hade sytt fast den hårt. Det coola är att den första som hade den klänningen var min gudmor Cecilia sen har alla mostrar, fastrar, morbroder och mamma haft den. Men om jag få säga det själv så var jag nog sötast:). 




 vidare till Hackeforsgården för att äta smörgåstårta som mamma och Lotta hade gjort och till fika blev det budapestrulle som mormor hade bakat. Jag tror att alla var nöjda, det gick ju åt iaf. Själv nöjde jag mig med att äta lite banan/päron purè med majskrok till.









Men det roligaste av alla var när vi skulle öppna alla presenter. Jag fick hur mycket som helst. Massor fina smycken, Hello Kitty grejer. Världens coolaste bil och massor av pengar. Det kunde inte bli en bättre dag, men det bästa var alla paketsnören:). Mamma kunde inte hålla sina tårar borta när jag fick presenter från gammelfarmor/farfar. Dom hade gjort ett smycke av min riktiga morfars vigselring när han var gift med mormor. Den presenten betydde jätte mycket för min mamma. Men alla andra presenter var hur fina som helst oxå såklart. Mamma ska sätta in bilder på alla presenter sen för det har varit en lång dag för mig så jag tror nog att jag ska ta en liten tupplur.



Mer vimmelbilder!








Mormor, mamma och pappa städa då låg moster Cissi och jag
å lata oss lite.


När pappa hade gjort färdigt i köket så kom han in till mig så jag fick
spela lite piano innan vi åkte hem.


TACK IGEN FÖR ATT NI KOM TILL MIG IDAG.
JAG ÄLSKAR ER!


PUSS JOLLAN!







Nu är allt fixat å klart!

Japp fixat å klart va det!
Jag och Danne har varit och shoppat hela långa dan. Först vid 11 så träffade vi Johan som visade runt Hackeforsgården som vi ska vara i efter dopet. Det blir super där. Alla får plats utan att trängas.
Sen så bar det iväg direkt till Ikano där vi startade med en lunch på Chili. Jollan satt i barnstolen hela tiden och kollade runt på alla människor. Först så tog hon sig ett lätt mellanmål med lite banan/päron purè med yoghurt. Hon hade ju ätit gröt innan vi åkte hemmifrån. Jag måste verkligen berömma min lilla tjej nu igen. Det finns ingen som är så duktig som hon. Vi sitter och äter i lugn och ro och hon sysselsätter sig själv med olika saker, sex månader gammal och är helt otrolig, kunde inte drömma om att få en sån underbar liten tjej. Många säger att jag inte vet hur det är att ha barn, jo då det vet jag. Jag vet hur det är att ha världens snällaste dotter som trivs i tillvaron och är allmänt trygg i sig själv.

Sen blev det lite shopping, Danne köpte outfit tills på lördag och han blev super snygg må jag säga.
Vi gick runt och kolla läget lite, köpte ett par strumpor till Jollan oxå för det hade jag glömt, lite kallt att va barfota i kyrkan kanske:)

Lite senare åkte vi och hämtade Ronja på station för hon behövde kolla på en klänning, men den passade inte. Men undertiden så handlade Danne, Jollan och jag alla ingredienser till smörgåstårtorna. Det blev en del.
Åh längtar tills på lördag ska bli så skoj. Hoppas att Jollan tycker det är lika roligt bara. Barn brukar ju skrika i kyrkan det hör till. Jollan gör ju inte det i vanliga fall men lovar att hon kommer göra det då, men sånt händer det är ju hennes dag:)
Det är så skoj att det blev så många, vi har fått några återbud men det dger gott och väl med dom som kommer. Dom bästa gästerna kvar;)


Just nu sitter Danne och jag å kollar på TV, men jag smet ut i hallen för en stund. Får ju sitta här ute för det är nån jävel som ladddar ner från vårat trådlösa, så det måste fixas Danne fixade trodde vi men nu har han kommit tillbaka igen. Dannes lillebror får vara till hjälp, han kan skit mycket om datorer.




Den här fina solstolen hade Danne skickat efter åt Jollan och hon gilla
den skarpt:)
Den kommer bli perfekt tills i sommar på campingen.

Nu har ni väl fått nog av mig så jag tror att jag avrundar här.

Puss på er!

En dag på ikano med flickorna Dahllöf

Ja det blev en dag på Ikano, eller en eftermiddag/kväll iaf. Först så åkte jag ut till lagret för att prata om dop och sånt. Snälla Lotta ställer upp och gör två smörgåstårtor åt mig, så jag behöver bara göra tre själv. Mamma gör budapestrulle till fika och ni som kommer ska vara glada för att inte jag bakar. Är inte min grej det där.
Där var vi ett bra tag och snackade om allt och ingenting, sen när Jollan blev för trött blev det bums in i bilen och en tur till Ikano för att träffa alla flickor från familjen Dahllöf. Alltså mamma, Cissi och Ronja. Jag köpte två klänningar för jag kunde inte välja men det va bra pris och jag ville ju ha båda :). Så nu är min och Jollans outfit till på lördag klar. Nu ska bara Danne fixa nåt fint imorrn. Åh Jollan provade sin dopklänning idag, så himla fin hon var:)



Jollan fick ju självklart lite saker på ikano oxå. Av sin moster Cissi fick hon en jätte söt klänning med byxor under. Hur sött som helst, Tack Cissi!
Och av mig fick hon en söt sommarklänning, en enkel till vardags liksom. Behövs mycket sånt nu när hon kravlar omkring och blir smutsig:)


      Det där fina fick hon av moster Cissi:)


    Och en liten sommarklänning av mig, som hon kan busa omkring i:)

Det blev att avsluta kvällen i Tallboda som nästan alltid för Ronja ville visa vad hon hade för olika kläder att ha på lördag. Sen så avslutade Jollan med ett bad med moster Cissi.


Ni som inte vet så har inte Cissi ätit för mýcket pizza, hon har bara
haft det lite extra trevligt i sänghalmen. Med magen att dömma;)


Nu är jag hemma igen, eller det har jag ju varit ett tag. Jollan sover för fullt och Danne ligger i sängen och väntar på att jag ska komma å gosa, inget snuskt menar jag nu ;)

Men hoppas att ni har haft en bra dag och att morgondagen blir lika bra.

Puss på er!

jag blir störd

Jag har suttit och skrivit ett inlägg här nu och det går inte att få in så ni läsare ser det.
Får se om det här lyckas

Japp det gjorde det, skumt att det andra inte går då:(

En dag full med äventyr!

Eller lite iaf.
Vi kom upp skapligt idag, planen var att jag skulle gå upp klockan åtta eftersom jag skulle vara iväg klockan nio. Men Danne hade glömt det och stängt av klockan. Jag vaknar kvart i nio av att jag hör Jollan kravla omkring i sängen och leker med min mobil. Tur att hon väkte mig:). Så lite stressigt blev det. Precis när vi var klara och hon har fått på sig alla kläder så bajjar hon självklart, så är det alltid när man har brått nån stanns. Men men fick ringa och säga att vi blev lite sena sånt händer. Mig händer det ofta tyvärr:(.

Hade en trevlig förmiddag med fika och prat ute i Ekängen.
Sen bar det hemåt igen för lite lunch åt lilltjejen. Ja vad har vi hittat på mer?
En tjej kom och köpte Jollan babysitter som hon inte vill sitta i längre. Perfaa. Nu har jag bärselen ute på blocket oxå.
Så vet ni nån som är intresserad så vet ni att det finns en hos oss. Använd en gång, det var inte våran grej.

En ljusgrå/svart Chicco bärsele.
Den ska vara på magen och funkar från 0 mån- 9 kilo.
Somsagt använd en gång.
Nypris från 499 kr och vi säljer den för 300 kr.
Vilket kap va?



Jollan och jag gick och mötte Danne efter jobbet vid åtta tiden, eller Jollan gick ju inte såklart:)
Danne cyklade så när vi nästan var hemma så fick Jollan testa att cykla med pappa, hon gilla verkligen att sitta där bak i stolen, hur skönt som helst:). Dom var så söta när dom åkte varv efter varv på gårn.





Nu ligger mina små troll och sover så ska väl försöka sova jag med, men jag är ju sån jäkla nattuggla.
Imorn ska jag till lagret och prata om dopet på lördag för Lotta och Lena skulle hjälpa mig med smörgåstårta så jag inte behöver göra alla själv, super snällt.
Sen ska jag beställa blommor tills morfars begravning så måste ringa till mormor imorrn innan jag åker så allt blir rätt.

Ha en gosig och varm och skön natt nu gott folk!


Ens egna barn är verkligen allt

Jag tänker ofta på vad jag skulle göra om det hände min Joline något. Om hon skulle försvinna i plötslig spädbarns död eller bara komma bort ifrån mig. När jag är ute någonstans och jag vänder mig om för ett kort ögonblick och ser att vagnen inte längre står vid min sida. Att jag inte längre ser hennes stora ögon och hör hennes underbara skratt.
Jag antar att det är så här att vara mamma.
Min mamma har alltid sagt till mig att hon levt i ständig oro för sina barn, jag har väl inte tagit det helt på allvar. Men nu när jag fått min egna lilla dotter så förstår jag vad hon menar.

Just nu känner jag en otroligt obehaglig känsla i min kropp. Tittade på Cold case en serie på femman tror jag det är.
Ikväll handlade det om hur en tjej som var 17 år blev gravid och föräldrarna skämdes över henne. Så dom lämnade bort henne till ett hem för unga gravida flickor som drevs av en nunna. Den här flickan ville inget hellre än att behålla sitt barn.
Mamman och nunnan övertalade henne att skriva på papper om att en annan familj fick adoptera hennes barn, Hon ville verkligen inte. Hon var tvungen att skriva på ena sidan pappret vad en bättre familj kunde ge barnet, den listan blev lång och på andra sidan bladet fick hon skriva vad hon kunde ge barnet. Där stod det KÄRLEK. Det borde ha räckt. Det slutade med att hon försökte rymma med barnet men hon blev mördad av en annan tjej på hemmet som blivit av med sitt barn och blev psykiskt sjuk precis efter förlossningen.
Jag mår verkligen så dåligt nu efter jag sätt detta avsnitt. Tänk att det faktiskt var så förr. Och tänk att även nu blir en del av med sina barn på flera olika hemska sätt.

Det var en ganska kall kväll i november du kom.
Vilken otrolig lycka du gav oss båda två,
bara känslan att få ta i din lilla hand och få se en liten tå.
Dina ögon var så stora och fina.
Och det fanns så mycket glädje i din blick,
trots att vi dig precis fick.
Aldrig har jag trott att någon kunde göra mig så glad och hel,
Vi höll om dig, tog på dig, såg på dig,
det fanns inte ett endaste fel.
På farsdag kämpade jag dig att få,
för ingen kunde någonsin önska sig en bättre present än vi två.
Tiden går, du lär dig nya saker för var dag,
när du omfamnar mig så blir jag helt knäsvag.
När du sover kan jag ligga i timmar och bara på dig titta.
Då tänker jag: Kan denna lycka hända mej?
Ja det kan det, för du är min alldeles egna lilla tjej!

Till Joline från din mamma
Jag älskar dig över allt annat.
Tvivla aldrig någonsin på det.


Barnmatrecept upp över öronen!

Ja det är vad jag har.
Jag har suttit här nu sen Jollan somna och kollat efter lite olika recept på barnmat. Vill ju göra egen och inte köpa färdigburkar. Idag tog jag snuttan och gick ut en sväng sen på vägen hem så stanna vi till på affären och köpte lite kött, ärtor och morötter. Tänkte att jag skulle slå ihop en purè till tjejen. Det gjorde jag oxå. Om jag får säga det själv så är jag mycket nöjd men det var tyvärr inte min lilla tös:(.
 Hon bara satt och hurkla sig varje sked hon fick. Tre skedar tror jag hon svalde allt som allt. Men det är ju en vanesak hon måste ju vänja sig lite vid att det blir pyttesmå bitar även att jag mixar. Men matvrak som hon är så ska det nog gå bra tillslut:). Fast det är en frukt- & grönsakstjej jag har med att göra. Precis som moster Ronja hon har alltid suttit och ätit på en paprika med vi andra ätit godis, men det är ju bara positivt:)..Dom nyttigheterna kan man aldrig få för mycket av.
Men nu har jag iaf hittat massor av bra recept som jag ska skriva i en fin bok som sen Cissi ska få av mig när jag inte behöver den längre. Cissi jag tänkte ju att du inte gillar att laga mat utan recept så därför ska du få den av mig. Det var inget dumt menat att du inte kan. Ska även skriva betyg på dom olika rätterna. Så man vet favoriterna.
Så nästa rätt att prova blir kycklingfilè med grönsaker.

Om det är någon som vill veta recept så är det bara att hojta till.

Även att inte Jollan gillade maten hon fick idag så var hon mycket nöjd med att sitta och titta på när mamma lagade all mat. Och i handen hade hon en majskrok att sulta på:)
Tyvärr så fick jag inte med nåt kort på henne idag. Har varit lite dålig med kameran. Annars så brukar ju den vara framme innan jag ibland:) Vet inte hur många kort jag har på våran lilla tjejja. Men kan ju inte sluta ta kort man får aldrig nog av henne.

Nu ska jag väl sova snart. Ska upp tidigt imorgon. Redan klockan 8, tidigt för att vara jag va?

Några återbud har vi fått på dopet nu, blir alltid så ,alla tackar ja i början sen kommer det nåt annat emellan. Men det är fortfarande 55 st som kommer så det blir en del:)



Puss på er!

Jag säger bara telefonförsäljare

Finns det nåt värre än dom. Det jobbigaste av allt är att dom ringer tidigt på morgonen. Vid halv nio imorse så ringde det en. Okej ni kanske tycker att man ska vakna då, men det tycker inte min lilla tös och jag. Sen det jag hatar mest är att jag svarar och då lägger dom puckona på. Sen ringer dom igen. Sen efter ett tag ringer nästa. Ja tillslut så stängde jag av mobilen och hemtelefonen, stör aldrig Jenny Edlund och Joline Samuelsson när vi sover TACK!

Nu kom min lilla älskling hem från jobbet så ska väl snacka lite skit med honom innan jag ger min lilla tös banangröt (favoriten).

Sen så blir det att åka iväg och fixa lite saker. Planera inför dop oxå är det dax för, måste kolla hur många det verkligen är som kommer. Men lutar åt 60-65 stycken sist jag kolla. Så måste ju börja planera ska ju göra smörgåstårtor så det räcker till alla:)

Nä men vi kanske syns en sväng ikväll igen om det hinns med:)

Puss & kram!

Min dotter är bara för söt!

Ja det blev ju att åka till Tallboda en sväng på kvällen för att klippa Benke. Jag raka av hela skiten. Men han blev jätte fin eller jag sparade 3 mm tror jag:).
Men när vi var där så passade vi på att bada Jollan i badkaret så slapp vi bada henne i hennes badbalja när vi kom hem.
Hon tycker att det är super skönt, nu gillar hon att bada igen och skönt det för det var lite halvsvårt att duscha med henne. Blir ju lite halt liksom. Och med klinkers under sig blir man lite svettig att man ska tappa henne.



Mamma ropade på mig att jag skulle komma och titta. Hon och Jollan var uppe i badrummet. Då hade hon tagit av Jollan blöjan och satt henne på toaletten och det mest klockrena var att när hon satte henne där så kissa hon i toan. Tror ni mamma blev snopen eller?! Kan jag lugnt ta å säga. Så söt det lilla trollet. Jollan alltså mamma, eller du oxå såklart:)



Det blev att grilla några korvar innan vi åkte hem.
Alltid lika trevligt att få lite kvällsmat.

Nu när jag satt här hemma i soffan. Kom Danne ut och kastade en blöt jävla pappersboll på mig, då blev jag lite sur å kastade tillbaka. Sen stod han framför mig och skulle kasta igen. Ni vet när man blir så där nervös så man skrattar och gråter samtidigt ungefär så blev det för mig och då vaknade lill tjejen inne i sovrummet. Danne skulle gå in å söva om henne men hon lugnade sig inte förrän jag kom in. Så hon blev nog lite orolig att det hade hänt hennes mamma något.
Men vi busa ju bara lite. Så nu sover hon igen. Danne ligger där inne och håller hennes hand.
Hon vill ju alltid hålla handen när hon ska sova, det blir lite svettigt för det är en varmblodig dotter vi har. Men är ju bara gulligt. Den handen är bara för söt.

Kanske skulle sova nu då.

Puss på er!

Söndag söndag söndag!

Igen. Söndagarna kommer så fort. Jag tyckte inte att det var länge sen det var söndag. Veckorna går så himla fort å då ska vi inte tala om hur fort helgen går.
Men det har varit en lugn helg och nu sitter vi bara i soffan och softar. Kanske dumt att vara inne när det är fint väder ute. Men både Danne och jag är super trötta. Vet inte riktigt varför. Jollan är oxå super seg, hon ligger och sover inne i sängen just nu. Jag tror att vi har världens slappaste bebis. Hon sover verkligen jätte mycket. Men jag tror inte att det är något fel för hon är ju jätte pigg och glad när hon är vaken. Hon älskar att sova som hennes föräldrar helt enkelt:)

Sen blir det nog att åka ut till Tallboda en sväng för jag ska klippa håret på Benke. Måste lämna in deklarationen oxå. Jag kan inte göra det på sms eller nätet saknar några siffror på mitt papper. Men skit samma ska ju ändå bara betala tillbaka.
Känns ju mindre lockande:(

Nä ska väl ta tag i disken, eller ta tag å ta tag är ju bara att stoppa in den i maskin.
Idag känner jag lite för att ge mig in i klädkammarn och fixa å dona lite. Får se vad orken säger om det.



Ha en fortsatt trevlig söndag!


hejsan hoppsan!

Jag har visst blivit riktigt dålig på att skriva här märker jag. Men tyvärr så räcker inte tiden till fast jag tycker att tid är det jag har. Men bara för man går hemma med lilla tösen så kommer det alltid något som man måste göra eller något som lockar så man bara inte kan missa det.

Danne har ju varit sjuk den lilla stackarn, så igår tog jag vagnen med Jollan i och gick till Cissi och Kalle för lite grillning med familjen Dahllöf. Där blev det lite "Så ska det låta". Straxt efter nio så fick Jollan hoppa i vagnen igen och det var dags att börja traska. Även Chico följde med en sväng, Det tar ett bra tag att gå från T1 till Johannelund. Benke kom och hämta Chico vid Berga ungefär så det blev att gå själva sista biten. Gillar inte det, är ju så jäkla mörkrädd, men pratade med Danne sista biten.


Ida, Jollan & mamma                      Ronja gör sig alltid lika snygg

Idag trodde jag verkligen att det skulle bli en långtråkig lördag eftersom Danne var sjuk. Men han kvicknade till på dan och hade ingen feber. Då kände vi verkligen för att hitta på något. Danne ville åka båt. Så det blev att packa in oss i bilen och ratten styrde mot Gusum camping där mamma och dom har sin husvagn. Mamma var inte där för hon jobbar i helgen men Benke, Cissi och Ronja var på plats. Ingen fisk blev det men han fick sig en tur med båten iaf. Tyvärr så gick motorn sönder, men vi hade ändå hoppats på att köpa en lite vassare till sommaren. Får se vad budgeten tillåter.
Vi kom hem straxt efter elva efter en skön eftermiddag/kväll på campingen med grillning.

                              Lite fina campingbilder:




Imorgon vet jag inte riktigt vad det blir. Men vi kommer nog på nåt. Brukar vara fullt upp.
Någon dag så ska vi hitta på nåt mys med Dannes syster Fanny med som fyllde i veckan, som vi inte kunde komma till då. Om du läser Fanny så får du tänka ut nåt vi kan göra. Vi skulle egentligen träffas igår men eftersom danne var krasslig så blev det inte så.

Nu ska jag väl gosa lite med familjen. Jollan sover så sött och Danne är inne på toa och rakar sig låter det som:)
Men hoppas att ni har haft en bra helg och att söndagen blir toppen.


Gusum camping är en mysig liten camping med en otroligt fin sjö!

                              Puss på er!

Lite bilder på snuttan från veckan som gått!

Här kommer lite bilder på snuttan från veckan som gått:


I tisdags var vi på stan med moster Cissi och mormor.



      På kvällen så tog jag ett skönhetsbad hos mormor:)

I onsdags så var jag lite själv med mormor när mamma skulle åka med
moster Ronja till Falerum. Fast där har inte mamma åkt ännu.

                           Äta bör man annars dör man!

Min pappa är lite knäpp han slänger upp mig på hatthyllan när jag inte
sköter mig. Dumma pappa, fast lite kul är det där uppe oxå:)

                       Chico och jag är bästa vänner!

      Här står jag upp i mormors soffa vad duktig jag är va?

     Mormor och jag i min nya jacka. Fin va?

Här läser jag morgontidningen med pappa, mycket spännande:)


Det var lite från fotomodellen Joline Samuelsson:)


Första maj är här!

Ja jag har visst inte skrivit på ett par dagar, men tiden har inte funnits.
Så vad har hänt då?
I onsdags så åkte Ronja och jag till Klädhuset i Falerum, men tyvärr så var Ronjas storlek i skorna hon skulle ha slut.
Men jag hittade ett par Fred Perry skor som jag ville ha, men köpte inget nu. Allt är ju 20 % där oxå så det kan ju inte bli bättre. Sen efter det blev det att åka hem till Tallboda och äta lite. Det blev revbensspjäll med potatissallad och grönsallad till det.


Hemma hos mormor och tar ett kvällsdopp!

Igår så var vi i Tallboda och firade valborg. Först på dan så åkte Cissi, Danne, jag och Jollan å köpte mat till kvällen.
På menys stod det:
Förrätt: vitlöksbröd med getost och olivröra
varmrätt: Grillspjut med hackebackspotatis och olika såser plus grönsallad.
efterrätt: paj med vaniljsås.

Maten smakade jätte gott. Sen gick vi iväg till elden men bara Cissi, jag och Jollan. Mamma jobbade natt och Danne hade feber och Benke och Kalle var lata helt enkelt. Men det var lite mysigt att träffa lite gamla dagisbarn och deras föräldrar. Jollan älskade att kolla på raketerna, hon ryckte inte till en enda gång när det small. Modig tjej:)



Idag så är det en slapp dag hemma. Jag har tvättstugan snart och sen ska jag försöka komma igång med städning. Danne ligger i sängen jätte dålig stackarn. Han blir alltid så jätte sjuk när han åker på nåt.
Själv har jag haft så himla ont i magen i flera dar nu, det verkligen verker och så strålar det upp i nacken, vet inte vad det är för nåt lustigt.


Men nu måste jag ta tag i livet och sätta igång med städningen.

                                Ha det så bra!

RSS 2.0