en helt underbar helg!

Ja det har vi haft!
Självklart så bjöd helgen på lite camping liv igen. På fredagen hade vi räknat med att komma iväg lite skapligt men icke sa nicke så blev det inte. Vi väntade på att dom skulle ringa och säga att båtmotorn var klar så vi kunde hämta den å fara iväg. Men vi får ringa dom själva och då säger dom att dom inte kan göra nåt för dom vet inte vad det är för fel. Vilket jävla skit ställe, dom har haft båten i två veckor och inte gjort ett skit, så tummen ner för Däck stopp. Gillade inte det stället. Men nu är båten inlämnad i Tallboda istället så det återstår att se vart summan landar då. Inte för mycket får vi hoppas. Skulle ju vara kul om båten kunde funka:)

Ja fredagskvällen bjöd på lite mys med lite kycklingsallad vi vattnet. Jätte skoj. Det var mamma, mattis, ronja, jag, danne, jollan och sen tre kompisar till ronja (ida, fille & vg). Det blev att sova i husvagnen den natten för vi fick plats alla tre. Tur det för vi hade tänkt att sova i förtältet, Säger bara 60 grader gassande sol rätt in, fy fasen så varmt det var när man stack ut huvet ur vagnen, höll på att dö.


               Ska vi åka nån gång eller?

Lördagen bjöd på lite olika äventyr allt från glass, bad och bus till en härlig dag inne i Valdemarsvik:)
Jollan åt glass för fullt, men lika bra det för hon är så dålig på att dricka så huvudsaken att hon får i sig nåt.
Det blev en lugn kväll för oss fast för ungdomarna & Kalle blev det bastu och öl.
Ja just det glömde ju säga att Kalle, Cissi & Benke kom ner på förmiddan.
Åh vilken tur vi hade. Vi bestämde oss för att stanna kvar en natt till och inte en minut för sent för vi fick den sista stugan mitt framför ögonen på några andra. pheu! Inte det heta förtältet tack!

                  En skön dag inne i Valdemarsvik!


                       



Söndagen bestod av sol å bad hela dagen lång.
Vi kom hem vid sju tiden ungefär så då packade vi upp allt sen vid nio gick vi ut på en riktig lång promenad. Så varmt i lägenheten och Jollan somnar jätte skönt i vagnen så då är det bara att bära in henne i sängen. Trodde vi! det brukar vara så men igår så var hon vaken hela vägen och det blev en sväng ( tre timmar), man glömmer bort tiden när man går å snackar skit. Tänk Danne och jag bor med varandra och träffar varandra varje dag å ändå så har man så mycket att prata om, helt sjukt vad man kan snacka. Speciellt när man går en promenad.


                Ida & Jollan badar å solar lite!

Nä klockan är jätte mycket och jag bör gå å lägga mig för Jollan vaknar klockan nio och vill gosa. Sen så ska man väl ut å sola å bada lite oxå kanske:)

Godnatt!

gårdagen var toppen & idag kommer det bli super!

Ja igår så sov ju Mattis här för att vi skulle ut tidigt och sola å bada vid plaskdammen. Eller vi badade inte för den är ju riktigt grund sen är det nog ett ex antal kilo kiss i. Jollan hon kunde inte hålla sig, hon ville bada ändå:)

  

Men där låg i å softa i några timmar. Becka kom oxå, jätte mysigt. Pappa Danne tittade även förbi på sin lunch, då blev Jollan glad. Tillslut var vi tvungna att gå hem för Becka kissade nästan på sig:). Ja vi var här hemma ett tag sen så tog Mattis, jag å Jollan bilen till Maxi för att Jollan skulle få en pool av sin snälla morbror. Den vi köpte först var på tok för liten skulle ju inte bli nåt kul så Mattis å jag åkte tillbaka så fick hon en jätte fin Hello Kitty pool istället med boll & ring till. Tack så jätte mycket morbror Mattis!
Jollan badade å badade, super kul va det.
Det blev att grilla lite hamburgare innan vi tog bilen hem.


Vad söt du är snuttan, men har du kastat av dig hatten nu igen?

Idag så skiner ju solen fortfarnde nu är det sommar!
Danne är ju ledig i fyra dagar så vi kommer nog hitta på nåt skoj. Fast imorrn så ska Danne till farbror doktorn för att kolla upp alla sina allergier. I helgen blir det nog campingen tror jag.
Sånt fint väder som det är nu:)

Nä nu kan jag inte sitta här längre.

Puss på er!

sol sol sol!

Så härligt väder det har varit idag. Imorse när jag vaknade så hade jag jätte ont i huvudet, så trodde inte att det skulle bli någon rolig dag idag men men ibland gäller det att bara strunta i det onda å ha kul. Så Ronja, Cissi & Minus kom hem till Jollan och mig för en liten soldag vid plaskdammen här i Johannelund. Jätte mysigt hade vi med sol, bad och glass.





Jag solade inte så jätte mycket eftersom min lilla tjej inte ska vara i solen, sen så hade jag vinterpäls på benen oxå så jag hade nog skrämt iväg alla om jag visat för mycket hud:)
Men ikväll ska jag raka benen så dom får lite sol på sig imorgon, skulle behövas ser ut som snö. (kritvita)

När vi hade solat färdigt så åkte vi ut till mamma och hälsa på lite. Hon bjöd på god mat och sen fick jag med en matlåda
hem till Danne. Han jobbar bara imorgon sen så är han ledig resten av veckan. Ska bli kul, se hon vi ska hitta på nåt eller bara vara:)

                 
                   Ronja & Jollan tog ett dopp i poolen:)

Hoppas att vädret blir lika bra imorrn men det tror jag. Då ska Mattis, Jollan och jag upp skapligt och ut å sola.
Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi säkert av imorrn.

Puss på er!


vilken skön måndag!

Idag har det ju verkligen varit ett strålande väder må jag säga. Det tråkiga var att jag vaknade med huvudvärk som har suttit i hela dagen, men det är smällar man får leva med:)
Jollan och jag tog en promenix till plaskdammen här i Johannelund lagom tills Danne slutade jobbet vid ett. Där var vi ett tag och badade fötterna och Jollan ville gå runt poolen och titta på alla andra barn som badade, hon skrattade åt dom när dom plaskade:)
Ja när pappan i huset kom hem så gjorde vi iordning oss för en tripp ut till mormor. Först så hämtade vi Mattis och Ronja som ville följa med ut å sola lite. I Slaka så bjöds det på raggmunk eller biff, potatis å sås. Smakade jätte gott.
Tack mormor. Mattis och Danne klippte gräset medan jag inte gjorde ett skit faktiskt:)

Ikväll så har jag varit på en sommarfest med goa glada människor som är återförsäljare på alpnaering. Där bjöds det på mycket god mat och sen hade vi vinhazard, super kul:) fast jag fick bara med mig en flaska hem tillslut, attans men det va ju alltid något.


                     Ett glatt gäng!

Nu ska jag krypa till kojs med mina älsklingar som har varit hemma helt själva utan mig å jag har saknat dom såå.
Hoppas på att inte huvudvärken är kvar imorrn.

Just det A-K ja sa jag att vi skulle ha tränat idag, men jag hade helt glömt bort festen. Får bli en annan dag, det jobbiga är bara att jag har så jäkla mycket inplanerat.

Puss på er!

familjen mupp?!

Ni måste hålla med om att vi är rätt så lika ändå:


Våran lilla tjej hon kan hon!

För varje dag som går så får vi se nya framsteg som Jollan hittar på.
Tiden verkligen springer iväg det är över sju månader sen jag låg i sängen och kämpade för att den där lilla krabaten skulle komma ut.
Men nu går det extra fort för hon gör nya saker varje dag och det är så kul att se.



Jollan kan:
sitta helt själv utan något stöd
ta sig till ställen hon vill på ett eller annat sätt
hon sätter sig självklart upp från liggande utan våran hjälp
snurra runt från alla dess ställningar
säger mamma när hon är lite trött & ledsen
pappa säger hon fast inte riktigt helt klart ännu, men man förstår att hon menar det
står upp själv och håller sig i bordet jätte länge
igår stod hon helt utan stöd i flera sekunder
hón vinkar för fullt
skrattar som aldrig förr
hon äter allt, då menar jag allt (nästan)
sen tvättar hon sig jätte duktigt
sover hela nätter utan några problem
hon traskar omkring hela tiden med våran hjälp, men hon tar stegen helt rätt



Ja jag tror att jag fick med allt, duktig eller hur?
Det tycker jag iaf:)

Hipp hipp hurra för Johanna idag!

Ja Jollan och jag blev kvar en natt till i husvagnen. Danne åkte med Cissi och Kalle hem igår medan jag inte kände för att åka hem riktigt än. Danne skulle träffa lite killkompisar igår så då tänkte jag att Jollan och jag lika gärna kunde stanna kvar ett tag till.
Vi hade det jätte mysigt i vagnen som alltid. med god mat, kortspel och ost med kex:)
Jollan längtade nog lite efter sin pappa tror jag för när hon skulle sova så dög bara Mattis, kille som kille:)
Nä man jag måste erkänna att mattis är en kung på att söva Jollan.



Men det var riktigt tomt utan Danne man är ju van att ha honom vid sin sida när man sover. Även att Jollan är riktigt mammig just nu så saknade hon pappa för jäklar vad hon lös upp när Danne kom ut till bilen när vi kom hem:)



Jollan och jag tillbringade natten i yttertältet och vi sov super skönt må ni tro. Varken för varmt eller kallt. Jollan sov i sin resesäng i en timme ungefär sen ville hon ligga hos mamma och det gjorde mig ingenting eftersom jag låg helt själv. Så vi gosade ihop oss och sov hela natten lång.



Idag så fyllde ju Johanna våran kusin 21 år så det var vi ju tvungna att fira såklart. Hon blev oxå kvar en extra natt som jag i vagnen:)
Så det blev ju självklart tårtkalas, mums fillebabba. Jollan åt en chokladboll, så söt hon gillade det kan jag lova:)

                
                                  Grattis Johanna!



Ja helgen har ju bestått av campingliv med regn, sol, skratt och god dricka å mat. Hoppas att ni har haft en super bra helg.

Puss på er!

Tillbaka!

Så nu är jag tillbaka med nya krafter i fingrar och nya tankar.
Ja vi är väl framme vid midsommar som regnade som alltid, men vi hade sol oxå så jag hänger inte läpp för det:)
Vi kom precis lagom till dansen så nu har Jollan dansat sin första dans runt stången.
Just det visste ni att midsommarstången ska föreställa en snopp? det hade inte jag en aning om men man lär sig så länge man lever:)



Tre små gummor, blev visst fyra med Johanna, Cissi, jag & jollan


    Bildbevis på att mattis oxå dansar runt stången:)

Det bjöds på jätte god mat med alla dess sorter så man blev ju proppmätt. Vi hade dukat långbord och vi åt och hade trevligt. Det var nästan att man hann färdigt innan regnet kom, men bara nästan så jag va dungsur när jag gick in.

Vimmelbilder från middagen:





Det blev drinkar hela kvällen lång, fast vi kom i säng skapligt för Danne och Jollan var jätte trötta så jag hängde på för att söva Jollan och vem somnar inte då om inte jag själv så där tog min midsommar slut för denna gång.
Men jag hade verkligen jätte kul.
Den här gången delade vi en stuga med Cissi, Kalle och minus. Det gick jätte bra Danne reagerade inte mot Minus som han brukar så det va ju toppen:)

Lite stugbilder:



Ja man kan ju fråga sig vart min päronvodka tog vägen eller jag vet nog redan svaret:

Men det var kul Mattis att du gillade presenten du gav till mig:)
(det är inte så illa som det ser ut mattis är bara lite trött)

Puss på er!

Hejsan allihopa!

Fy bövelen vad tiden går fort när man har roligt, för roligt det har jag haft:)
Den här veckan har bara sprungit iväg. I början av veckan så blev ju jag hela 24 år och jag fick så många fina presenter så ni anar inte.
Lovisa och jag vänner för alltid eller hur? Fick den finaste present av henne, ett armband som hon och jag har likadant med ett bryrhjärta, är det inte bara för gulligt? ska fota så ni får se,
Sen fick jag en superfin väska av mina två söta småsystrar Ronja & Towe och även ett par örhängen. Mattis hade köpte en absolut vodka päron åt syster sin:) mums med en piggelinglass i eller vad säger du Mattis:)
Av Cissi & Kalle fick jag tio disneyfilmer till lilltjejen eller jag får väl oxå titta på dom hoppas jag:)
Sen var det pengar och present kort från mamma & Benke, mormor, farmor & farfar & familjen Tholander. En toppen dag helt enkelt.
Tisdagen gick självklart åt till att ta slut på presentkorten. Farmor & farfars presentkort var från Gina så där blev det fyra jätte fina klänningar, tusen tack. Familjen Tholander hade ju presentkort från Åhlens och det har jag inte hunnit ta slut på ännu men var inte rädda jag hinner jag hinner:) en mascara hade jag tänkt mig sen lär jag nog hitta lite till:)
Ja det blev en jäkla massa shopping till lilltjejen oxå såklart.
Två jätte söta t-shirt, en hello kitty shorta, jeans leggins, en hello kitty klänning, ett par super söta skor, en virkad vit kofta och en munkjacka i lila, en rutig shortklänning, det kan har varit lite till minns inte just nu:) Men stor shoppade gjorde iaf Ronja, jag och Jollan. Vi köpte även svart tyg så Ronja kunde sy svarta tajts till Jollan för det hittade jag inte och dom blev jätte fina:) Tack Ronja det kommer mer beställningar:)

Åh vad jobbigt det är när man ligger efter så här i uppdateringen jag har ju bara kommit till tisadagen ännu orkar ni verkligen läsa mer?
Ja vi fortsätter för er som orkar.

Onsdagen hade vi en mysig dag ute hos Hanna i Malmslätt med Towe, där bjöds det på mat och till efterrätt jordgubbar med glass. Mumms. Mysigt vi hade tjejer:)

Glömde ju säga att vi fått våran underbara nya bil nu och den är så jäkla bra, helt klart nöjd.
Så Danne, jag och Jollan tog våran nya bil till campingen för att köra in den lite. Den gick som en pärla.
Åh vilken turbo den va det gas i må jag säga:)
Där blev vi kvar tills kvällen sen var det bara att åka hem och lägga sig och sova. Danne skulle jobba till ett på midsommar, sen skulle vi tillbaka till campingen igen.

Jag tror att jag vilar mina fingrar och hjärnan som får tänka så mycket och ni får vila era ögon så skriver jag ett till inlägg om några minuter.


      Ja jag har varit på en liten semester:)

Puss på er!

bakning från morgon till kväll!

Ja idag har det blivit baka av. Jag bakar verkligen aldrig för jag trodde inte att jag kunde.
Men efter idag så kom jag på att jag faktiskt kan:)

Jag ringde till Cissi tidigare idag och frågade om hon ville komma och baka med mig. För hon bakar jätte mycket, medan jag sköter allt som heter matlagning.
Att jag själv aldrig bakar är för att jag inte äter fika bröd, har aldrig tyckt om det, så därför har det inte roat mig liksom.
Men idag fick jag ett ryck.
Danne tjatar alltid om att han vill att jag ska baka bullar, vilket jag aldrig har gjort själv förut. 24 år och har aldrig bakat bullar. Japp sån är jag. Men nu har jag gjort det, fast inte helt själv såklart, Cissi skötte det mesta får jag nog erkänna.

 

Frallor stod det på listan oxå som jag ville baka och dom blev super goda.
När Cissi å Kalle åkte hem så fortsatte jag på egen hand och bakade Grekiskt lantbröd med basilika & solrosfrön och sen Focaccia med soltorkade tomater & svarta oliver, där använde jag mig självklart av napolitane såsen från alpnaering oxå.

Danne har ätit en hel påse bullar redan och Jollan tyckte oxå att det var riktigt gott dom småbitarna som hon fick:)

  Men där fick hon visst tag på en redig tugga:)

Satte precis i mig en Focaccia, super gott om jag får säga det själv.

Ja det var väl min dag. Känner mig riktigt duktig faktiskt.

Helgen för övrigt har varit väldigt lugn. Igår var vi ute i Mantorp hos Sandra och Martin för att träna lite till deras bröllop. Det gick inget vidare tyckte jag tyvärr. Men träning ger färdighet. Får vi hoppas:)

Sen kom mamma förbi en sväng innan hon började jobba. Vi lagade god mat och hade det trevligt. Danne var iväg och fixade med båten. När mamma åkte så ringde Ronja och sa att hon var på väg till mig, så jag ställde mig vid busshållsplatsen och där stod jag ett bra tag. Tillslut ringde Ronja och vi kom fram till att hon satt på fel buss, hon frågade busschafförn om dom åkte förbi Johannelund men det hade dom ju redan gjort. Så det blev en liten promenix från Berga. Jollan, jag och Chico mötte upp henne. Det blev en lugn kväll. Skönt med sånna tycker jag, då man bara är hemma å tar det i den takt man vill.

Japp imorrn då smäller det för då fyller nämligen jag Jenny Anette Edlund 24 år. Det blir inget märkvärdigt. Men en stor jäkla fest blir det nästa år då jag fyller 25 år.

Ha det bäst!

Måste ju visa lite framsteg!

Ja jag har ju varit lite dålig på att uppdatera, men ni får ju inte missa min underbara dotters framsteg.
Jag berättade ju för några dagar sen att hon stod upp i sin säng. Nu står hon helt själv utan min hjälp. Ja hon har ju hjälp av ett bord, men det är väl duktigt eller hur?
Hon lär sig så snabbt. har hon väl fått för sig något så går det undan, det har hon inte fått av sega mig iaf:)
När jag läser min bok om mitt första år som mamma skrivit så ser jag verkligen hur seg jag var och hur snabb Jollan är.


     Oj du ser lite trött ut Jollis:). Så duktig!

Ikväll var Jollan så himla söt, hon är verkligen super intresserad av musik och alla läten du kan tänka dig. Men trumma det är nåt hon har gjort med Danne sen hon föddes och hon älskar det. Men vi har inte köpt nåt trummset ännu. Det kommer men inte riktigt än. Nu får hon nöjja sig med mammas köksredskap. Hon hade jätte roligt med alla grytor & bakform, stekspadar & slevar. Tills hon lyfte upp bakformen och slog sig själv i huvet. Då kom det tårar. Lilla gumman.
Men då speglar vi oss lite så går det över när hon ser sig själv. Först så gråter hon lite extra när hon kommer fram till spegeln och tycker synd om sig själv men sen så tycker hon att hon är så snygg så då kan hon inte hålla sig längre och måste skratta. Att man kan tycka om sig själv så mycket då:)



Nu ligger jag i sängen med datorn och kan inte sova. Danne & Jollan sover självklart.
Måste upp skapligt imorrn för Cissi & jag ska ut till Sandra & Martin för att träna med Peter som ska spela gitarr när vi ska sjunga på deras bröllop. Svettigt värre, jag kommer vara nervös. Men vi har till september på oss att träna. Sen en öl kan man väl ta innan för att lugna nerverna lite:)



Vi får se om vi hörs i helgen, kan inte lova nåt.
Men på måndag fyller lilla jag 24 år. Jippi!




Puss på er!

Hej hopp!

Ja jag vet jag har varit sjukt dålig på att skriva in min dag här. Men jag har inte hunnit med. Det har varit saker hela tiden och dom lediga stunderna har jag bara softat. Jag har varit så jädrans trött den här veckan. Det har ju blivit att gå upp halv sju tre dagar den här veckan. För den som inte är van så tar det på krafterna.
I torsdags så var det ju Towes skolavslutning. Det började vid halv nio så det blev att gå upp tidigt eftersom Dannes systrar sov här oxå. Jag skulle fixa deras hår till avslutningen. Dom blev jätte fina:)
Jollan vaknade själv då vid halv sju när vi andra gick upp. Men hon sov över hela Emmys skolavslutning som hon var på med pappa Danne.
Tur att inte jag hade med henne för vi fick stå trångt i kyrkan hela avslutningen, skit jobbigt när man är lite morgon sliten sådär.
Towe gick inte upp som hon skulle i kyrkan, vi väntade på att hon skulle vara med och sjunga i en kör men icke ingen Towe kom. Då har hennes klänning spruckigt, lilla gumman. Så där satt hon kvar på bänken. Micka fick snabbt åka hem å fixa en ny klänning innan hon gick ut ur kyrkan:)
Vi fikade efteråt, jätte mysigt. Tyvärr så glömde jag kameran så jag har inga bilder men får väl sno någon från Cissis blogg:).
Ja det var väl skolavsluting nr 1. Towe jag är en mycket stolt storasyster. Hon kom in på samma linje som jag gick BF. Super kul:) Nu har du bara tre år kvar i skolan mohhaha.





Skolavslutning nr 2 var idag vid halv tio, Men upp med tuppen idag oxå. Halv sju ringde klockan och jag var sjukt trött. Gjorde mig iordning, Jollan sov undertiden. Å hon ville verkligen inte vakna heller. Jag fick byta blöja och ta på henne undertiden hon sov. Snacka om trött va?!. Ja som sagt vi brukar ju sova ut ordentligt hon och jag:)
Vi åkte från Tallboda vid halv åtta. Ronja skulle vara i skolan redan vid åtta. Undertiden vi väntade så bjöd mamma Cissi och mig på frulle på Sandelius åtvids kondis. Räkmacka å varmchoklad. Mums.
Å vi var i tid oxå för en gångs skull. Jollan somnade i vagnen precis när vi skulle in i kyrkan. Platser fick vi oxå, super bra. Jätte långt fram. Kyrkan fylldes, då kommer en lärare och säger att hon måste reservera den raden vi satt på.
Så det va tacker för att vi kom i tid va, det kunde ni väl sagt lite tidigare va. Cissi blev super sur och sa högt och tydligt att hon hatar skolavslutningar. Men som tur så var sista raden ledig så vi fick sitta trots allt. Jollan vaknade direkt när dom började. Men hon är ju inga problem att ha med sig. Hon blev lite in love i en kille på tre år i kyrkan. Dom stod och flörta lite med varandra. Gäller att börja tidigt:)





Efter kyrkan blev det att åka hem till Tallboda för lite jordgubbstårta. Den var jätte god Ronja.
Jollan och vi lekte lite sen vid två ungefär så stenslockna både Jollan och jag på soffan enda tills Ronja kommer och säger att vi ska åka. Mamma sov för hon jobbar natt så jag körde Ronja till avslutningsmiddagen.

Ja Ronja som hade toppbetyg är jag oxå väldigt stolt över. Nu ska hon vara en modig tjej och börja skolan i en helt ny stad. hejja hejja!

Jag hoppas att ni blev glada för era halsband, annars så har jag kvar kvitto om ni vill byta, säg bara till tjejer!

Ha ett bra sommarlov!

Vill sova

Vad jobbigt det är när man bara vill sova och inte kan. Både Danne och Joline ligger inne i sängen och sover jätte skönt.
Medan jag sitter här ute i soffan. När jag låg där inne blev jag bara rastlös. Tankarna bara snurrar i huvudet på allt och ingenting.
Varför ska man alltid fundera så mycket? Så är det alltid när man ska ligga ner och försöka koppla av, då kommer tankarna.
Mina tankar och funderingar går till:
- vad ska vi göra på semestern? ( vi har planer men inget bestämt förutom göteborg som vanligt.)
- ekonomin självklart ( den är inte dålig. men hur blir framtiden?
- Jollans dagis ( gör mig tokig, är rädd att jag kommer lämna henne för tidigt, men vad ska man göra när inte dagarna
     räcker till?
- hur kommer avslutningarna se ut, ska man hinna med allt annat. Självklart kommer Ronja & Towe i första hand.
- Midsommar ( ser jag fram emot)
- min hobbieverksamhet tar kål på mig ibland, fast det är ändå kul.

Ja det är en del av mina tankar som snurrar runt, inte undra på att jag har ont i huvet. Det blir väl värr när jag sitter här oxå. Nä ska väl gå in och försöka sova igen så jag inte är som ett vrak imorrn, har lite att stå i.



Puss på er!

Jag vill bara krama

Vissa dagar går inte att vara glad, man känner att man inte orkar. Idag är en sån dag som jag bara tänker på pappa och morfar. Jag tänker bara att jag vill träffa dom. vara hos dom. Fan jag vill bara krama dom lite.
Ibland så känner jag att det bara blir värre och värre. Saknaden är så jävla stor så jag blir tokig.
Man pratar med folk och dom undrar över familjen och så. ja min pappa är död svarar jag som det inte vore nåt.
Men visst fan är det det. Jag saknar min pappa så jag blir tokig. Jag orkar inte sakna honom så mycket. Tiden går och går. Nej jag mår inte som jag gjorde förut men ändå så tror jag inte att det går en hel dag innan tankarna faller tillbaka igen. Morfar har inte varit borta sålänge så där har jag inte kommit underfull med att han inte ringer snart till mig och frågar om olika saker, Tex nu när vi köper en ny bil. Fan det är ju han som ska ringa och fråga om det är ett bra köp, om jag känner honom rätt så skulle han lika gärna kunnat ringa till bilförsäljaren för att vara på den säkra sidan att allt verkligen är rätt.
Morfar det är ju du som ska hjälpa mig sen när vi ska köpa hus. Du ska ju lägga dig i så mycket så jag nästan blir sur.
Sur för att jag vet att du har rätt och jag fel.

Tårarna har kommit idag det kan jag inte hjälpa.

 Då tittar Joline på mig med sina stora blå ögon och undrar vad det är med mamma, varför är hon ledsen?
Då blir jag ännu mer ledsen för jag tänker på att hon aldrig får träffa sin riktiga morfar. Okej hon har världens bästa morfar i Benke och han kommer verkligen att vara hennes morfar. Men ändå så vill ju jag att hon ska träffa min pappa för han skulle vara så stolt över sitt barnbarn det vet jag. För alla rackartyg hon gör har hon ärvt efter sin morfar det lovar jag.
Men nu kommer ju den stora frågan. Hur ska jag säga till Joline att min pappa inte finns, han är i himlen brukar jag säga till mina dagisbarn när dom frågar. För frågan kommer varför jag säger Benke till Benke och inte pappa. Hon kommer förstå direkt det vet jag. Hon kommer sen förklara att hennes riktiga morfar är i himlen. Det är bara jag som tycker att det är så jobbigt.
Sånna här saker är jobbiga och man blir ständigt påminnd på olika sätt.
Jag är bara så glad att Benke vill vara Jolines morfar, det betyder mycket för mig.
Och jag är så glad att morfar hann träffa Joline. Hon gjorde många tråkiga och jobbiga dagar för morfar lite bättre.



Ja nu vet jag inte vad jag ska säga mer, var tvungen att skriva av mig lite.
Ibland så känner jag att jag inte vill annat än gråta men då kan jag inte. Och vissa dagar
vill jag inte gråta och då är tårar det enda jag får fram.
Jag älskar er. Inte bara morfar och pappa, jag älskar alla min nära och kära. Jag är glad att ni
finns där för mig.


Så var veckan igång igen!

Min söndag hade jag inte något inplanerat, hade bara tänkt att vara hemma å plocka lite å ta det lugnt.
Vi startade iaf dagen med att sova riktigt länge jollis å jag. Danne åkte tidigt med Benke och Mattis för att kolla på en båt.
Straxt innan två så kom Dannes lillasyster Emmy hit. Vi satt och snackade lite skit sen så åkte vi ut till Tallboda för Emmy hade pratat med Ronja om massor av kläder som hon skulle få. Och det blev en del. Super bra när man kan ärva av varandra sådär. Danne ringde och sa att dom skulle åka direkt till campingen för att lägga i båten dom hade köpt.
Grattis killar kul att ni har en båt nu till sommaren.
Ja vi blev sugna på att åka å kolla på deras köp. Så mamma, Ronja, Emmy, Jollan, jag och Chico packade in oss i bilen med korv och hamburgare, så vi kunde grilla lite när vi kom fram.


Här sjösätter grabbarna den nya pärlan, nyastolar & inredning är på G
för dom som sitter i är lite slitna.


Nog fick dom i båten alltid och den gick igång. Men något skumt är det självklart. Inget ska ju vara perfekt heller.
Jag tyckte att båten gick jätte snabbt men den gasa visst bara på halva typ, fattade inte riktigt båtsnacket. Men den ska lämnas in men det är nog inget större fel får vi hoppas. Dom har ju kvar en del i deras båtkassa:)



Ja vi blev kvar på campingen ett bra tag för när dom fick båten att gå hyfsat fort så ville dom ju självklart ut å åka. Så Mattis, Emmy och Danne var ute ett bra tag på sjön.

Idag så blev det att gå upp tidigt. Redan halv sju och det kändes kan jag säga för jag somnade inte förrns tre typ.
Så jävla trött har jag inte varit på länge.
Men men det va ett måste. Skulle till sjukan för att rönka magen och sen skulle jag hinna lämna Jollan hos Cissi oxå.
Jag har ju länge haft problem med min lilla mage. Men sen jag var hos doktorn har jag inte haft nåt ont så vi får hoppas att det inte är nåt speciellt för sjukan är inte det bästa jag vet. Men doktorn skulle höra av sig när dom fått svaren.

                     
Hemma hos moster med lite morgonvälling!

Det blev frukost hos Cissi efter och sen tog vi oss en liten tupplur alla tre ( eller fem knodden & minus med såklart).
Danne slutade vid ett idag så vi åkte hem och hämtade honom och åkte till Ikano där vi lämnade in både min och Dannes mobil. Så vi får hoppas att vi får tillbaka fina å hela mobiler sen:)
Fixade lite grejer till bilen så vi kan fixa den innan vi säljer ska ju försöka få ut lite pengar iaf.

Nu på kvällen så har vi tvättat och mamma & Benke var här en sväng och fikade oxå. Då blev Jollis super glad när mormor & morfar kom. Hon ska ju äta upp mamma hela tiden. Blicken hon har då är inte att leka med. Mormor är god:)

Nä om man skulle sova, jäklar oxå Danne sover ju och vi glömde sänka Jollans säng för igår natt reste hon sig upp. Så madrassen måste sänkas innan hon ligger där. För min lilla tös gråter ju inte när hon vaknar  utan hon håller på med lite olika saker innan hon väcker mamma och pappa. Ja hon får sova mellan oss inatt. Så mysigt tycker jag, då ligger jag å håller hennes lilla hand hela natten.


Hmm hur ska jag ta mig till mamma & pappa?
Kan jag hoppa över, bryta mig ut eller bita mig ur?



Här är jag! Kan jag få sova hos er, det är tråkigt här.


Natti natti!

Agnes dansar bal!

Idag så fick vi se den supersöta Agnes som dansade sin bal. Hon hade en jätte fin röd klänning som passade perfekt till hennes blonda hår. Åh ibland blir jag så avis på mina systrar å kusiner dom är så himla söta å snygga och klär sig i kläder som jag aldrig skulle passa i. Men sånt är livet:) bryt ihop å gå vidare bara.
Men kusin Agnes var iaf jätte duktig idag. Och hennes nya pojkvän fick man se oxå. Fast det var inte hennes danspartner.

Här kommer lite bilder se och njut:

               Agnes & pojkvännen!


     Agnes & hennes danspartner + pojkvän
         

                   Bror Anton och stolta mamma,
             Agnes måste lära sig hur man uppför sig:)


               Mitten raden, andra paret där hittar ni Agnes

      Här är mupparna som jag var på bal med!

Efter balen så åkte jag ut till Tallboda för där var resten av familjen. Killarna håller på att köpa båt som jag sagt innan och nu verkar det som dom har hittat något. Dom skulle ha åkte till ett ställe i Örebro idag men det blev inte så. Men imogon ska dom upp skapligt och åka till Oskarshamn. Hoppas att båten duger åt dom annars är det en onödig sträcka, men det blir nog bra.

Kvällen avslutade vi på Maxi för jag var tvungen att fylla på med lite välling. Jollan den lilla snattarn hade gömt en leksak vid sidan om sig så vi fick gå tillbaka och betala den. Din lilla buse du får inte gömma saker sådär:)

När vi skulle hem så såg vi att det var massa bilar på Rusta parkering så vi svängde in där en sväng och kollade när dom sladdade runt, det är rätt kul. Sara var där oxå så hon kom bort till oss.
Det var kul att se dig tjejen. Saknar dig.
Glöm inte bort att ringa Mattis när ni är ute å åker med massa bilar nästa gång, för han ville verkligen inte åka hem:)

   Jollan & Sara kollar på alla bilar som sladdar runt:)

Nu ska jag nog sussa lite, är ju en dag imorgon oxå.

Puss på er!

Helg igen!

Veckorna bara springer iväg man hinner inte med, fast det är ju skönt när helgen kommer för då är vi två på lilla tösen:)
Sen får man ju träffa älsklingen lite mer oxå:)

Den här veckan har verkligen varit toppen, allt går verkligen jätte bra, turen är på våran sida äntligen. Men inte helt bara nästan. Vi har lite otur men det löser sig snart får man hoppas:)

Men ja bilen blir ju våran nästa veckan och det är ju bara så toppen. Danne har även köpt en jätte fin GPS tomtom hur bra som helst. Våran förra GPS blev ju stulen, eller en dag när vi kom ut på parkeringen så var ju hela bilen stulen. Men den fick vi tillbaka men dom jäklarna behöll GPs:en och mina bästa solglasögon från Thailand och jag blev så ledsen för jag är jätte kräsen när det gäller glajjer:(.

    Våran nya fina tomtom:) bra köp älskling!

Jollan och jag var en sväng på stan igår och fika med Beckis och Linn. Mattis var med oxå. Det blev självklart lite shopping. Hade tänkt hålla mig hela veckan men det gick inte. Så lilltjejen fick nya fina rosa ballerina skor, ett par rosa tajts, en rosa pike t-shirt och en annan t-shirt.


Linn & Jollan          Mattis & Beckis

På vägen till Tallboda blev det att stanna på ÖB där jag fann en gunga som vi hängde i mammas carport och Jollan tyckte att det var så jäkla skoj å gunga. Riktigt mysigt att se henne så glad:)




Det blev lite fredagsmys på kvällen hemma hos mamma med godmat och film, jätte mysigt.

Puss på er!

Bra jobbat mamma!

Jag måste då berömma min mamma som hjälpte mig på banken idag. Fick vi Saab? Om vi fick, jag är så lycklig. På torsdag nästa vecka blir det att hämta den. Vi köpte Saaben på Biva här i linköping av Lennart som är bror till min farbror. Han fixade det jätte bra för oss. Dom tar ut Airbagen där fram helt gratis så jag kan ha lilltjejen hos mig och det kostar ca 2000 kr annars så det var ju super. Sen fick vi helt nya vinterdäck oxå som kostade 7000 kr. Kan det bli bättre? Nä skulle inte tro det. Han skulle kolla så inte bilen skulle in på service snart så vi slipper börja med det.
Jag är så jävla glad.

Mamma och jag tog bilen till Åtvid för det är den banken vi har och våran bankman som hjälper oss med allt är bara hur bra som helst. Han hjälper oss alltid med våra affärer så dom ska bli så bra som möjligt. Dom bästa räntorna:)
Okej jag är 24 år snart och har fortfarande med mamma, men det är lika bra det för då blir allt rätt, inte lätt att förstå allt så vuxen är jag inte ännu:) å det kommer jag säkert aldrig att bli.

Jollan var även en sväng och hälsade på sin farmor och fastrar och farbror idag. Hon skulle nog inte tycka att det var så jätte kul på banken så jag släppte av Danne och henne det för lite bus och busat det hade dom:)



Så den här torsdagen kunde inte ha slutat bättre:)

Måste berömma mamma för den goda maten vi fick ikväll med alla goda alpnaeringskryddor. Allt blir helt underbart gott och det är kul att du fyllt upp förrådet med bara dom kryddorna för jag säger bara santa Maria släng dig i väggen:).



Så vad händer imorrn?
Det blir att åka till stan en sväng men först till Tallboda blomlagret och göra lite affärer med faster.
Sen skulle jag nog träffa Beckis oxå det ska bli roligt, har inte sätt henne sen Jollans dop om jag inte minns helt fel.


Godnatt på er!

Dagisnerver lite mer på plats!

Åh jag är ju så jävla nervös för det där med dagis som jag kanske har sagt förut.
Men det är jobbigt. Jag vet att det är ett tag kvar men ändå har jag tänkt på det ända sen Joline
föddes. Känslan av att lämna bort henne är jätte jobbig.
Eller hur hon kommer att klara sig på dagis bland alla barn. Ett tag var jag inne på dagmamma för det hade
jag själv när jag var liten men sen tänkte jag, jag sa inte ens flaska när jag var liten. Men Jollan henne är det tag i det kan jag lova. Kolla bara hur hon sätter ögonen i en när hon inte är nöjd:)
Jo men nog är Jollan en dagistjej alltid.
Men vilket dagis är bra då?
Jag har ju jobbat på hur många dagis som helst, men vilket passar min tös.
Man har ju alltid krav, men så vet jag ju vad man kan få och vad man kan hamna på för olika ställen.
Vissa ställen önskar jag aldrig att hon skulle hamna på medan andra vore toppen.

Men jag träffade iaf Jessica och Louise på stan så vi snackade lite.
Båda jobbar på föräldrakoperativ vilket jag tycker låter skit bra. Okej man får vara med å jobba lite och så.
Men det har jag verkligen inga problem med tvärtom.
Så jag ska kolla lite på Jessicas dagis och se om det vore nåt för min lilla tös kanske.

Tack Jessica för att du lugnade mina dagisnerver lite. Det behövdes. Nu känns allt helt okej.
För en stund iaf:)

Så vill jag att Jollans dagis ska va:
Mycket utelek
musik i massor
pyssel och estetiskt verksamhet
lek lek lek
sagostunder
barnen ska känna sig trygga med personalen
personalen ska vara pedagogiska på ett bra sätt
skulle vara bra om barnen fick sova ute
helst en kokerska
närhet till skog eller andra roliga äventyr
att personalen lär vad som är rätt å fel ( alla lär sig inte hemma)

Åh jag kan inte dra allt. Jag vill så mycket men förstår att allt inte går att lösa, men mycket hoppas jag för det är ju inte orimmliga önskningar jag har:)

Vilken jobbig mamma jag kommer att bli:) Nä det blir nog inte så farligt jag är nog rätt så lätt att ha med att göra.
Ska försöka att inte bli en sån förälder som tror att ens barn aldrig gör några rackartyg, för min lilla tös är nog ingen ängel. Jo en busig ängel tror jag:)



Puss på er!


Grattis Mattis!

Jag har ju varit lite dålig på att blogga så jag har ju missat att säga att Mattis fyllde 18 år i tisdags. Eller jag har ju inte missat det helt för jag skrev ju att vi firade honom i söndags.
Men Mattis var ledig sen ändå på hans födelsedag så vi åkte in till stan han, jag och Jollan. Det blev först lite shopping för honom. Fina linnen och en super snygg t-shirt. Skit snygga sommar kläder:)
Sen gick vi till Steves för Mattis ville ju självklart köpa sin första lagliga öl. Å det gjorde han. Jollan och jag åkte hem lite senare när Mattis kompis hade kommit för jag kände att dom klarade sig bra utan oss för det blev ju inte en öl direkt:)
Är så glad för Mattis skull som äntligen fyllt 18 år. För vad jobbigt det har varit att han har varit yngre. Han ville ju liksom vara med och nu kan vi gå ut på uteservering i sommar och ta en öl. Hur kul som helst. Nu ska bara mina två syrror bli lite äldre oxå:). Men dom umgås ju med folk i deras ålder så det blir ju inte lika jobbigt. Mattis har ju alltid varit med äldre och det kan ju bli lite jobbigt ibland.

Men som sagt Mattis tack för en trevlig dag på stan och jag hoppas att du hade det kul sen:)



Puss på er!

En stor händelse i söndags så jag glömt nämna!

Grattis till Cissi och Kalle som har förlovat sig söndagen den 31 maj 2009 på morsdag.

Det där är en liten tradition vi har i våran familj att göra lite större grejer på farsdag och morsdag.
Jag födde barn på farsdag och Cissi förlovade sig på morsdag:)


Det roliga är att Cissi inte hade en aning om detta.
 Kalle ringde mig i slutet av april och frågade om jag visste vad Cissi tyckte om för ringar. Inte en aning svarade jag men det ska vi lösa. Jag drar med Cissi på stan hon lär ju inte fatta nåt och det gjorde hon inte heller. (inte elakt menat)
Jag ringde till Cissi och frågade om hon ville följa med mig och kolla på nåt smycke åt Jollan i doppresent.
Ja det gjorde hon. Vi gick först till Guldmagasinet. Jag försökte fånga Cissis intresse för ringar, men hon brydde sig inte så mycket. Okej hur fan ska jag göra nu tänkte jag. Men vi gick vidare till Guldfynd och där fick hon ett större intresse. Och hon fann ju självklart en ring hon fastnade för. Jenny lova att du säger till Kalle att jag vill ha den sa hon.
Ringde ju självklart till Kalle senare för att säga att vi hade hittat en som var jätte fin. Men vad har hon för storlek då? hmm. Mamma hjälp!
Vi gick på stan igen fast nu var mamma med. För hon skulle köpa en doppresent till Jollan. Cissi ville ju självklart visa ringen hon önskade att få på sitt finger. Smarta mamma ber om att Cissi ska få prova och mäta ut. Perfa Cissi var en 16.5. Så va det löst.
Hon tjatade mycket på Kalle där hemma så han frågade mig om jag hade sagt nåt. Men icke jag hade faktiskt hållt mig.
Men det var jobbigt må jag säga. För jag träffade ju Kalle på stan och jag skulle träffa honom klockan ett och klockan två skulle jag möta Cissi som skulle gå å fika med sina gravidkompisar. Här gällde det att inte stöta på varandra. Men vi klarade oss:)
Kalle tyckte oxå ringen var jätte fin så den fick det bli.


Så i söndags överraskade han sin älskade med en helt underbar ring.

             GRATTIS TILL ER BÅDA!
       OCH VÄLKOMNA IN I KLUBBEN:)



Puss på er sötnosar!


Måndagens händelser!

Har ju inte tackat för alla fina saker som Jollan fick när mamma och Ronja kom hem från Ullared i måndags.
Lite fina leksaker till Jollan och Ronja hade köpt en fin baddräckt till henne. Super söt.
Ullareds måsten fick hon oxå och det är strumpor:). Sen en fin klänning. Badleksaker.
Och jag fick ju en del bra och ha saker oxå. Tack så jätte mycket mamma.
Sen va det ju en sak till, nu kan Danne damma fint här hemma igen med alla engångstrasor. Danne är helt beroende av dom. Men jag måste hålla med om att dom är riktigt bra faktiskt.



Hela månaden solade Danne, jag och Jollan eller Jollan var i skuggan och vi med efter ett tag för fy fan så varmt.
Meningen var att vi skulle vara i Tallboda för att det skulle komma en å fixa mammas tv men icke sa nicke det dök aldrig upp någon. Men vi hade det mysigt ändå.



Sen blev det att åka till Grebo med Benke och hämta Dannes båt som han ska sälja. Ännu ett bidrag till den nya båten. Dom kämpar på killarna men jag tror att det blir bra. Ut med gammalt skit å in med nytt:) Fast den nya är nog inte skit:)

Puss på er!

Hoppas hoppas!

I måndags så blev det att åka å titta på bilen igen som vi provkörde förra veckan. Både Danne och jag har verkligen fastnat för den. Super fin och super bra.
Vi har ställt undan den för att se om den förhoppningsvis kan bli våran imorgon, hoppas hoppas.
Det är dags för en ny bil nu till semestern.
Men man måste ju kolla över vad ekonomin klarar av oxå är ju inte bara att köpa fast man gärna vill:)
Men håll tummarna för i morgon vet vi om den här pärlan är våran



Super fin tycker jag. Saab ska ju vara en bra bil oxå. Mycket bil för
pengarna har jag hört:)

Puss på er!

Uppdatering

Nu hade jag visst varit dålig på att skriva här inne. Men det har ju varit sånt stålande väder så vi har varit ute in i det sista hela helgen. Danne har ju somsagt jobbat hela långa helgen så Jollan och jag har tillbringat den mesta tiden hemma hos mamma.

I lördags åkte vi ut tidigt till Tallboda för lite solning och bus med mina småsyskon. Jätte mysigt.
Där blev det att sitta i solen lite undertiden Jollan tog sig en tupplur i skuggan. Det bjöd på lite lek med boll och annat skoj.
Vi satt länge och mös på filten i gräset. Ronja målade Jollans tånaglar, rött jätte sött. Så nu sticker hon ut lite den lilla sötnosen.


Moster Ronjas nymålade tår & Jollans röda fina tåssingar:)

Det blev att åka till Cissi en sväng på kvällen för lite möhippa. Jag gjorde en ansiktbehandling och sen bjöd på lite godsaker. När vi var färdiga med det så gick Cissi, Jollan och jag å handla lite godsaker till kvällen. Det bjöds på en härlig salladsbuffè.
Jag åkte och hämtade Chico som hade smitigt ut till mamma och dom på grannfesten, inte ville han sitta hemma heller när dom andra festade och hade kul. Men han fick följa med hem och sova hos oss en natt. Så mysigt.



Söndagen jobbade ju Danne igen då såklart, men vi for ut skapligt till Tallboda för att fira Mattis som fyllde 18 år igår.
Han skulle ha jobbat på sin födelsedag så alla kom i söndags istället.
Där bjöds det på hamburgare och pommes med massor gott till.
Självklart blev vi kvar i Tallboda länge som vanligt. Vi kom hem straxt efter Danne.

Tyvärr så har jag ju inga bilder nu somsagt men det får komma lite i efterhand:)

Puss på er!

Snart

Ja snart kommer det uppdatering om min vardag med familj och vänner men just nu finns inte orken tyvärr.
Gör allt för att orka med så så mycket mer kan jag inte bjuda på tyvärr.
Min tid går åt min Joline som gör dagen lätt att leva.

Kanske återkommer imorgon med nya tag, för nu är det mjölksyra.


          Mammas lilla docka som vill så mycket
                         Men är så liten.

RSS 2.0